Johnny Rotten megmondta a tutit Donald Trumpról

A világ legnagyobb punkja pedig nem szokott mellébeszélni.
Hirdetés

Donald Trump egyfajta punk – szögezte le egy brit televíziós interjúban Jon Lydon, a Sex Pistol punkzenekar Johnny Rottenként elhíresült énekese.

„Egyszer egy újságíró az kérdezte tőlem, ő [vagyis Trump] a politikai Sex Pistol? Nos, igen, valamelyest” – mondta Lydon az ITV hétfő reggeli műsorában.

Donald Trump „nagyon bonyolult pasas” Rotten szerint, de nem rasszista, ahogy az amerikai „balos média” beállítja.

„Emberileg nagyon sok probléma van vele, de nem olyan [vagyis nem rasszista], és talán valami jó is kisülhet ebből a helyzetből, mivel ráijeszt a politikusokra” – elemzett Johnny Rotten.

„Én ennek örülök, akár a barátom is lehetne” – tette hozzá Rotten, aki az 1970-es években főállásban ijesztgetett mindent, ami társadalmi szabályokkal, elvárásokkal és a politikai jólfésültséggel volt kapcsolatos.

John Lydon a Brexitet is támogatja, az EU-ból való kilépést támogató kampány vezéralakját, Nigel Farage egykori UKIP-elnököt pedig „fantasztikusnak” nevezte.

Hirdetés

„A munkásosztály így döntött, én pedig annak része vagyok és támogatom” – mondta a Brexit kapcsán. Az UKIP volt vezetőjével kezet rázna, mivel amikor a népszavazás előtt az EU-ban maradás mellett kampányoló hírességek a Temzén hajóztak Bob Geldof vezetésével, Farage Brexit-párti ellentüntetést rendezett szintén hajókkal, majd a flották találkozásánál a két híresség ordítva sértegette egymást.

 

 

Hirdetés