Hepi, hepi!
Jean St'Ay
2017. március 20. hétfő, 17:47
Ma van a Boldogság Világnapja. És kiderül, ki a legboldogabb a világon. Vagyis, hogy ki volt. 2016-ban.

Na kérem, az van, hogy az ENSZ kikiáltotta március 20-át a Boldogság Világnapjának. De itt nem állt meg ám a jeles szervezet: minden évben elvégzi a világ boldogságszint-felmérését, és az eredményeket közli egy szép és testes tanulmányban.

Nos, az idei tanulmányból többek közt kiderül, hogy 10 román ember közül 6 inkább boldognak tartja magát, mint boldogtalannak. Továbbá a románok boldogságindexe növekszik, viszont továbbra is Európa egyik legalacsonyabbika. Lehet, azért nőtt, mert a magyarok kevésbé boldogak, mint ők. Románia ugyanis a rangsor 57., Magyarország viszont csak a 75. helyét foglalja el.

Amúgy ez a bizonyos boldogság, amit az ENSZ évente szépen felméricskél, a következő tényezőkre alapoz: az egy főre eső nemzeti össztermék, a szociális háló, egy egészséges élet perspektívája, az élet megváltoztatásának szabadsága, nagyvonalúság és bizalom. Aki nem hiszi, járjon utána!

És akkor, ki volt a legboldogabb 2016-ban? Hát Norvégia! (Nem hiába van épp ott a Norvég Alap!) Norvégia lazán maga mögé utasította Dániát, amely ország lakói így kicsit kevésbé boldogak most. A harmadik helyen változatlanul Izland áll.

A top tízes lista: Norvégia, Dánia, Izland, Svájc, Finnország, Hollandia, Kanada, Új-Zéland, Ausztrália, Svédország. Figyeljük meg, mennyi északi ország tolong az első tíz között. A magyarázat: jó arrafelé a szociális háló és nincs korrupció. 

Az Amerikai Egyesült Államok a 13., Németország a 16., Nagy-Britannia a 19., Franciaország a 31. helyen végzett.

De nem kell aggódni, Kína például a 79. helyen boldogtalankodik. És akkor a sereghajtókról, Dél-Szudánról, Libériáról, Guineáról, Togóról, Ruandáról, Tanzániáról, Burundiról és a Közép-Afrikai Köztársaságról nem is beszéltünk.

Hát így állunk a világ boldog(talan)ságával.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/20255
Elege van abból, hogy az RMDSZ összejátszik a PSD-vel.
A félidőben még kiesésre álló címvédő a vb eddigi legjobb meccsén fordítani tudott a svédek ellen. Tunézia esélyei gólzáporos meccsen szálltak el, Dél-Korea túl későn lőtt gólt.
Andreas Wolter a Kolozsvár Pride meghívására érkezett, Boc-ék inkább leléptek Kínába.
Utakat, magánházak udvarait, magasfeszültségű hálózatokat, vezetékeket vert el az eső.
A Kolozs megyei önkormányzat turisztikai és kulturális rendeltetést szán az épületnek.
Szerbia egy félidőn keresztül továbbjutónak számított, de most brazilverésre van ítélve.
Utakat! Villamosítást! Iskolákat! Gyárakat! Városiasítást! Megyésítést! Fogyasztást! De milyen áron?
Egyes román sajtólátnokok már azt vizionálják, hogy hamarosan a bukaresti parlamentben is magyarul fognak beszélni.
Amikor ugyanis első alkalommal verték fejbe a bírói kalapáccsal, bizony megtette, amit ilyenkor tenni szokás.
Van egy jó hír, meg egy rossz hír Románia számára. Egyéni fogyasztásban legyőzte a magyarokat. Na de vajon miért? A válaszban ott a rossz hír.
Civilek tüntetnek hetek óta minden csütörtök reggel a kolozsvári PSD és RMDSZ székháza előtt. Elmentük a szövetség Majális utcai ügyvezető elnöksége elé és megkérdeztük a demonstrálókat: mi ellen tüntetnek?
A: két hét fizetett szabadságot. B: egy terepjárót. C: három és fél év letöltendőt.
Folytatódik a Roboszkóp, Laczkó Vass Róbert elmélkedős sorozata.
Videóbírós döntetlen, hősiesség és súlyos alázás folyt ma a vébén. Messit egyszerűen eltüntették.