Hepi, hepi!
Jean St'Ay
2017. március 20. hétfő, 17:47
Ma van a Boldogság Világnapja. És kiderül, ki a legboldogabb a világon. Vagyis, hogy ki volt. 2016-ban.

Na kérem, az van, hogy az ENSZ kikiáltotta március 20-át a Boldogság Világnapjának. De itt nem állt meg ám a jeles szervezet: minden évben elvégzi a világ boldogságszint-felmérését, és az eredményeket közli egy szép és testes tanulmányban.

Nos, az idei tanulmányból többek közt kiderül, hogy 10 román ember közül 6 inkább boldognak tartja magát, mint boldogtalannak. Továbbá a románok boldogságindexe növekszik, viszont továbbra is Európa egyik legalacsonyabbika. Lehet, azért nőtt, mert a magyarok kevésbé boldogak, mint ők. Románia ugyanis a rangsor 57., Magyarország viszont csak a 75. helyét foglalja el.

Amúgy ez a bizonyos boldogság, amit az ENSZ évente szépen felméricskél, a következő tényezőkre alapoz: az egy főre eső nemzeti össztermék, a szociális háló, egy egészséges élet perspektívája, az élet megváltoztatásának szabadsága, nagyvonalúság és bizalom. Aki nem hiszi, járjon utána!

És akkor, ki volt a legboldogabb 2016-ban? Hát Norvégia! (Nem hiába van épp ott a Norvég Alap!) Norvégia lazán maga mögé utasította Dániát, amely ország lakói így kicsit kevésbé boldogak most. A harmadik helyen változatlanul Izland áll.

A top tízes lista: Norvégia, Dánia, Izland, Svájc, Finnország, Hollandia, Kanada, Új-Zéland, Ausztrália, Svédország. Figyeljük meg, mennyi északi ország tolong az első tíz között. A magyarázat: jó arrafelé a szociális háló és nincs korrupció. 

Az Amerikai Egyesült Államok a 13., Németország a 16., Nagy-Britannia a 19., Franciaország a 31. helyen végzett.

De nem kell aggódni, Kína például a 79. helyen boldogtalankodik. És akkor a sereghajtókról, Dél-Szudánról, Libériáról, Guineáról, Togóról, Ruandáról, Tanzániáról, Burundiról és a Közép-Afrikai Köztársaságról nem is beszéltünk.

Hát így állunk a világ boldog(talan)ságával.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/20255
A környezetőrség rövid időn belül másodjára bírságolja meg a megyei önkormányzatot, mely továbbra sem képes megoldani a pataréti csurgalék ügyét.
Azért, mert a hivatal állást foglalt a december elsejei esetleges szélsőséges, nacionalista túlzásokkal szemben.
Elutasította az alkotmánybíróság a keresetét, vizsgálódhat a DNA a PSD-elnök kedvenc horgászhelye ügyében.
Csaknem ötezer éve van velünk a dögvész.
Mi, magyarok, közvetlenül nem olyan sokat, valljuk be. Közvetve viszont volt és van pár pozitívum, ezt is be lehet vallani.
Legalábbis amíg a migrációs útvonal át nem tevődik ide.
A testület érvénytelenítette a Diszkriminációellenes Tanács korábbi határozatát.
Az ünnep mellett vagy ellen állást foglaló nacionalistákkal szemben intézkedni fognak a hatóságok – szögezi le a prefektúra közleménye.
Sem az ügyiratokhoz, sem a gyanúsítottakhoz nem férhetnek hozzá a sajtósok, ha a CSM bevezeti drasztikus szigorításait. De akkor ki fogja megírni, hogy éppen kit visz el a DNA?
Ahogy szorul a hurok Liviu Dragnea és bandája körül, úgy tolják büntetőügyes vezérek a szociáldemokrata pártot a nemzeti szocializmus irányába.
A szökevényt több találta érte, de túlélte.
Mert tömegesen megy külföldre dolgozni a fiatal szürkeállomány.
Nem, nem „départament”, ahogy a frissen kihelyezett négynyelvű táblákon olvasható.
Ratko Mladics egykori boszniai szerb hadseregparancsnokot többek között népirtásban is felelősnek találták.