Nem sikerült élve elkapni a váradi gyilkosság gyanúsítottját

A nyomára bukkant ugyan a nagyváradi rendőrség annak a férfinak, aki az alapos gyanú szerint szerdán délelőtt megölt egy lányt és megsebesítette annak barátját, de nem tudták élve elfogni.
Hirdetés

Nem sikerült élve elfogni  Adrian Hladiit, a 24 éves nagyváradi Dalia Duca feltételezett gyilkosát: a rendőrök ugyan szombaton este a nyomára bukkantak, de kiugrott egy tömbházlakás negyedik emeletéről és meghalt – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek a Bihar megyei mentőszolgálat menedzsere, Gheorghe Pintea.

„A gyilkos halott, most viszik a kórbonctani intézetbe. Kiugrott az erkélyről” – nyilatkozta Pintea.

A nagyváradi Szőllős (Nufărul) negyedben kaptuk el, ahová házkutatási paranccsal mentünk. Tegnap már jártunk ott és akkor nem találtuk ott. Ma vissza akartunk menni a törvényszéki ügyésszel, amikor az ajtóhoz értünk kiugrott a negyedik emeletről az ablakon keresztül. Elvitte a mentőszolgálat. Úgy értettem, hogy elhunyt” – mondta az AGERPRES hírügynökségnek Alina Dinu, a Bihar megyei rendőr-felügyelőség szóvivője.

A gyanúsított egyébként a zuhanást túlélte, de olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállítás közben, a mentőautóban meghalt.

Hladii áldozatát a helyi sajtó Dalia Duca személyében azonosította, aki egy, a kilencvenes években a rendőrség jogi osztályán dolgozó tiszt lánya. Szerda reggel jelenlegi barátjával hagyta el a házat, amikor egy csokor virággal megérkezett egykori szeretője. Adrian Hladii pisztolylövésekkel sebesítette meg a férfit, majd fegyverrel kényszerítette a lányt arra, hogy beszálljon abba az autóba, amelyben utólag holtan, golyóval a fejében találták meg.

Hirdetés