Cluj Tourism App képernyőfotó
Helló, turiszt!
szabot
2017. február 25. szombat, 11:43
És egész Kolozs megyét be lehet járni vele, nem csak Kolozsvárt.
Cluj Tourism App néven a megyébe látogató turistáknak szánt ötnyelvű, interaktív alkalmazást fejlesztett ki a Kolozs Megyei Tanács.
 
„A most bemutatott applikáció információkat nyújt a Kolozs megyei látnivalókról, útvonalakról, szállás-, étkezési és szórakozási lehetőségekről, tömegközlekedésről, kulturális eseményekről. A románul, magyarul, angolul, franciául és németül elérhető alkalmazás ingyen letölthető, online és offline módban egyaránt használható” – részletezi a Kolozs Megyei Tanács pénteki közleménye.
 
Az applikáció használható okostelefonokon, illetve iOS, Android és Windows Phone operációs rendszert használó táblagépeken. Az applikációt a megyei tanács turisztikai igazgatósága rendelte meg. Leírása szerint felhasználóbarát, de még nem volt időnk kipróbálni: első indítás után egyből leállt, csak másodjára volt hajlandó indulni, és egy kicsit lassú. 
 
Első látásra tényleg sok benne a tartalom, ami a turistalátványosságokat illeti, és be lehet jelölni rajta a kedvenc helyeket, amelynek alapján az applikáció személyre szabott útvonalat alkot.
 
Ha valaki bővebben is elmerült benne, ossza meg tapasztalait kommentben a cikk alatt.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19848
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.
Az egyik szociáldemokrata vezér szerint a polgármesterek és a szavazók követelik az újabb PSD-marsot.
Egy erkölcs nélküli állam jobba tenné, ha szépen kiiratkozna minden klubból és lemászna a térképről.
Mintegy tízezren vonultak utcára a Viorica Dăncilă vezette kabinet távozását követelve.