Beperelte a PSD-s polgármester a város egyetlen tüntetőjét

Mert nem tetszik neki, hogy a fiatalember bírálja a városházát.
Hirdetés

A Vrancea megyei Odobeşti PSD-s polgármestere beperelte azt a fiatalembert, aki az elmúlt napokban esténként egyedül tüntetett a 13-as sürgősségi kormányrendelet ellen.

Daniel Nicolaş polgármester amiatt indított polgári pert Cosmin Bîrsan ellen, hogy a fiatalember a Facebook-on rendszeresen bírálja a polgármesteri hivatalt. Bîrsant egyébként tavaly októberben 600 lejes bírság kifizetésére kötelezte a városi rendőrség a bírálatai miatt.

Most az elöljáró azt akarja elérni, hogy a bíróság tiltsa meg, hogy a fiatalember sértő megjegyzéseket tegyen a Facebook-on és töröltesse vele korábbi bejegyzéseit. A polgármester emellett 150 ezer lej erkölcsi kártérítést is követel.

„Senkinek nem volt bátorsága mellém állni. Az Odobeşti-i diktatúra a Marsról is látszik, barátaim” – írta Facebook-oldalára Bîrsan, miután esténként egyedül demonstrált a a városközpontban.

Az egyedül tüntető fiatalemberre felfigyeltek a bukaresti demonstrálók, szombaton pedig többen Odobeşti-re utaztak, hogy támogassák magányos akcióját.

Hirdetés