Robbanás egy kolozsvári panelházban

Egy lakóingatlan legfelső emeletén következett be a detonáció.
Hirdetés

Robbanás történt, majd tűz ütött ki csütörtökön egy kolozsvári panelházban a Fellegváron, egy fiatal férfi megsérült. A sérültet súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba.

A tűzoltók hamar eloltották a tüzet, a robbanást az első vizsgálatok alapján gázszivárgás okozhatta.

Az ingatlanban összesen 12 lakás rongálódott meg, a lakókat kitelepítették, az építészeti felügyelet azt vizsgálja, mennyire veszélyesen sérült meg az épület szerkezete.

A szemtanúk szerint a sérült egy diák, ő bérelte azt a lakást, amelyben a robbanás történt. A súlyos égési sérüléseket szenvedett férfi saját lábán hagyta el a megrongálódott lakást.

„A robbanás bekövetkeztekor hét személy tartózkodott a tömbházban, egy személy sérült meg súlyosan, őt a kolozsvári kórház sürgősségi osztályáról valószínűleg elszállítják Bukarestbe. Egy 19-20 éves férfiről van szó. Hat személy saját lábán hagyta el lakását. Öt személyt a helyszínen elláttak a mentőszolgálat munkatársai, közülük senkit nem kellett kórházba szállítani” — mondta Andrei Biriș, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Hirdetés

A robbanás az összesen 15 lakrész közül 12-ben okozott kárt, a detonációt követő tűz három lakásra terjedt ki. „A tömbház tartószerkezete láthatóan megrongálódott, főleg a felső szinten. Mindegyik lakást külön átvizsgálják, és a hatóságokkal együtt lakhatási megoldást keresünk minden család számára” — mondta a szóvivő.

Emil Boc polgármester közölte, az önkormányzat szükséglakásokat bocsát a lakók rendelkezésére, amennyiben igénylik.

Hirdetés