Borboly a Facebookon szavaztatja meg, melyik megyei utat újítsák fel

Sajátos megoldást talált a Hargita megyei tanácselnök a pénz és a humán erőforrás szűkössége okozta problémákra.
Hirdetés

A Facebookon szavaztatja meg a lakosságot a Hargita megyei tanács elnöke azzal kapcsolatban, hogy a megye különböző társégeiben mely utakat újítsák fel a legsürgősebben.

„Útjaink felújítása pénz és humánerőforrás-kapacitás függvénye, kevés az ezzel foglalkozó munkatársunk, de lehetőségeink szerint igyekszünk” – írja Borboly, aki ebből a célból létrehozott egy nyitott csoportot is a legnagyobb közösségi portálon, Konzultáció Borboly Csabával címen. Az udvarhelyszékiek, gyergyóiak, csíkiak külön szavazógépen fejthetik ki véleményüket, és állíthatják fel a prioritási sorrendet a felsorolt útszakaszok között.

A Székelyhon portál szerint a Hargita megyei önkormányzat idén legalább 100 millió lejt költene megyei besorolású utak javítására, újjáépítésére, emellett a Regionális Operatív Programban pályázni készülnek uniós forrásokra a 131, 133, 137A jelzésű (Udvarhelyszék), a 128-as (Gyergyó-térség), valamint a 125-ös (Csíkszék, Domokostól Balánbányán át a Gyilkos-tóhoz vezető országútig) út korszerűsítésére.

Mit mondhatnánk? Ha ezen múlik: kedves hargitaiak, voksra fel!
 

Hirdetés