17 megyében holnap se mennek iskolába

Bukarestben egész héten tart az extra hóvakáció.
Hirdetés
Az ország 17 megyéjében és Bukarestben szünetelni fog kedden az oktatás – derül ki a tanügyminisztérium honlapján közölt információkból. 
 
A tanügyi tárca hétfőn 14 órakor tette közzé, hogy Tulcea, Bákó, Brăila, Olt, Iaşi, Neamţ, Temes, Galac, Máramaros, Dolj, Suceava, Botoşani, Buzău, Ialomiţa, Ilfov, Konstanca, Vrancea megyékben és Bukarestben kedden nem lesz oktatás az óvodákban és iskolákban. 
 
A minisztérium szerint kedden Marosvásárhelyen, a Romulus Guga gimnáziumhoz tartozó Szivárvány központban sem lesz tanítás. Kolozs megyében a nemeszsuki napköziben, valamint az aranyoslónai iskolában, illetve a havasnagyfalui és reketói iskolában is szünetel az oktatás. Szeben megyében egy tanintézményben, Fehér megyében öt, Hunyad megyében további négy oktatási egységben függesztik fel a tanítást. Szerdán Szeben és Fehér megyében egy-egy oktatási intézményben csak részlegesen, de szünetelni fog az oktatás. 
 
Bukarestben ezen a héten nem is jönnek vissza a gyerekek az óvodákba és iskolákba, csak hétfőn kezdődik a téli vakáció utáni tanítás – jelentette be hétfő este Gabriela Firea főpolgármester. Az egyetemek saját maguk döntik el, mikor kezdődik az oktatás.
 
A főváros hótalanításába 140 rab is be fog segíteni, jelentette be szintén hétfőn Marius Vulpe, az Országos Börtönhatóság igazgatója az igazságügyi miniszterrel folytatott megbeszélés után.

Hirdetés