Alig köszönt le Cioloș, máris szervezkedik

Az általa létrehozott társulás lényegében az ellenzéki pártok együttműködésének egyfajta háttérintézménye lenne.
Hirdetés

A Románia 100 programdokumentum köré épülő társulást hozna létre Dacian Cioloș, amelynek érdekében együttműködne a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) és a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) is – jelentette be csütörtökön a volt miniszterelnök, aki tegnap adta át a stafétát utódának, a szociáldemokrata Sorin Grindeanunak.

Cioloș rrről a témáról már egyeztetett az USR képviselőivel a parlamentben. „Elsősorban kell egy elemzést végeznem, hogy mi a legjobb megoldás annak érdekében, hogy leghatékonyabban dolgozhassak a közéletben. Ha úgy gondolom, hogy ehhez be kell iratkoznom egy pártba, akkor meggondolom ezt a megoldást is” – nyilatkozta Cioloș a beszélgetést követően.

A leköszönő szakértői kormány feje elmondta, amennyiben lesz érdeklődés, mindkét párttal együtt fog dolgozni, azonban ez a társulás nem egy újabb politikai párt lesz. A volt kormányfő szerint már van elég politikai párt az országban, az embereknek pedig  rögtön a korrupció és az érdekcsoportok jutnak eszükbe, amikor politikai pártra gondolnak. Dacian Cioloș hangsúlyozta, hogy vannak olyan programpontok a Románia 100 platformban, amelyekhez szükséges lesz a kormányzati támogatás, de sok olyan is van, amit összefogással a civilek is megvalósíthatnak.

A volt miniszterelnök megköszönte az USR és a PNL képviselőinek az eddig nyújtott támogatást, majd hozzátette, hogy amikor elkészült a társulás, jelentkezni fognak és folytatják a programdokumentumban felvállaltak megvalósítását.

Hirdetés