Cioloş továbbra sem akar indulni a választáson

Hiába kapacitálja Klaus Iohannis államfő.
Hirdetés

Visszaüzent csütörtökön Dacian Cioloş miniszterelnök Klaus Iohannis államfőnek, és ismét kijelentette, hogy nem kíván indulni a decemberi parlamenti választáson. A miniszterelnök egy, az Aspen Intézet által a stabilitás témájában megszervezett bukaresti konferencián emlékeztetett: azért vállalta a tavalyi év végén a szakértői kormány vezetését, hogy sikerüljön elérni a kitűzött célokat: a stabilitást, az egyensúlyt és az objektivitást.

„Már megmondtam, hogy nem indulok az idei parlamenti választáson, nem lépek be egyik pártba sem és saját pártot sem hozok létre, hogy a hitelességemet és az energiámat egy olyan projektre összpontosíthassam, amely ha rövid is, irányt szabhat a stabilitásnak, és tovább lendítheti a dolgokat a projektet támogatni kívánó pozitív, konstruktív és proaktív erőket felhasználva. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs élet a parlamenti választás után. Remélem, hogy van, és remélem, hogy aktív élet van” – mondta Cioloş.

Iohannis még múlt héten közölte, hogy szeretné, ha  Cioloş a választások után is folytatná, amit elkezdett, ehhez azonban jó lenne, ha állást foglalna, és ha nem is lépne be egyik pártba sem, legalább azt megmondaná, melyikkel szimpatizál.

Hirdetés