A távközlési miniszter félrebeszél

Bostan (Sütőtök) úr szerint az ingyenes közoktatás a kommunizmus relikviája. Szüntessük már meg!
Hirdetés

A miniszter úr egy konferencián ragadta magához a szót és – talán a nagy meleg miatt, talán nem – azt mondta, többek között, hogy: „Egyes tanárok gúnyt űznek a saját szakmájukból és közben azt mondják, kicsi a fizetésük. Hát uram, menjen haza és adja be a lemondását. De ne űzzön csúfot a gyermekek jövőjéből. Az az indoklás, hogy kicsi a fizetés, idiotizmus. Kicsi a fizetésem? Lemondok és keresek valami más munkát, ha ez nem tetszik. Lehet, hogy brutális dolgokat mondok. (Egyetértünk – a szerk.) Ha minden szülő fizetne 100 lejt havonta, ami nem sok, szimbolikus összeg, de érezzék, hogy nem ingyen kapják az oktatást…”

De ezzel még nem volt vége a miniszteri dörgedelemnek. Tessék: „A kommunista mentalitás szerint ingyen kell kapjuk az oktatást. És akkor a másik oldalon sem követelek minőséget. Például, ingyen kell kapjam az áramot. Engem nem zavarna túlzottan, ha éjfélkor kikapcsolnák az áramot…”

Oké, itt leállunk az idézéssel, mert hajmeresztő. Érdekes egyébként, hogy a miniszter egyik mondatában a kommunista mentalitást okolja az ingyenes oktatás rettenete miatt, másik mondatában viszont egy jó kommunista szokást szeretne viszontlátni: sokan emlékszünk még a gyertyafényes házi feladatozásra, ugye? Az is a kommunista rendszer „ajándéka” volt.

Na kérem, a nép alaposan kiakadt a miniszteri ámokfutás hallatán. A Facebook-on meg is alakult a Bostan mondjon le közösség. De nem csak a nép akadt ki. Dacian Cioloș miniszterelnök felszólította Bostan miniszter urat, kérjen bocsánatot a marhaságaiért.

Nos, Bostan miniszter úr meg is tette. Facebook oldalán közzétett bejegyzésében többek közt kijelentette, hogy ő nem is úgy gondolta, amit mondott, ahogy, és bizony, Romániában az ingyenes állami oktatás alkotmányos jog, ésatöbbi, ésatöbbi. Ám a billog, úgy tűnik rajta marad. Ne hordjon sütőtököt a feje helyett. Vagy – ha nem tetszik neki, amit csinál – mondjon le, és keressen magának valami más munkát.

Hirdetés

 

Fotó forrása: ziuaveche.ro

Hirdetés