Ez hiányzott: ultrák támadtak a migránsokra

A budapesti Keleti pályaudvarnál kitört balhét a rendőrség fékezte meg.
Hirdetés

Ennél szerencsétlenebb időpontban aligha játszhatják a magyar-román labdarúgó mérkőzést. Az ultráknak nem akaródzik meghallgatni a magyar válogatott önmérsékletre intő videóüzenetét. Legalábbis erre utal, hogy verekedés tört ki a feltehetően radikális magyar futballszurkolók és illegális bevándorlók között a Keleti pályaudvarnál péntek délután. A Keletinél amúgy is forró a hangulat, mert a menekültek közül több százan gyalogszerrel keltek útnak Magyarország nyugati határa felé, és az ott maradottak között is nő a feszültség.

A Mandiner tudósítása szerint az ultrák a migránsokat dobálták, azok pedig vizesflakonokkal visszadobáltak. Az ultrák félreértették a migránsokat, azt hitték, nekik kiabálnak; miközben azt skandálták arabul egymásnak, hogy menjenek a többi migráns után, kifelé Budapestről. Az MTI tudósítója petárdarobbanásokat is hallott. 

A rendőrök közbeavatkoztak és a két csoportot szétválasztották. Az Index szerint az ultrákat elvitték a Keletitől, a menekültek megdobálták az őket szállító kisbuszt. A Mandiner tudósítója azt jelentette, hogy egy migráns feje vérzik a Keletinél az összetűzés után, őt magát pedig eltalálták egy sörösdobozzal.
 
 
A pályaudvar épülete mellett időről időre a magyar-román futballmérkőzésre tartó szurkolók nagyobb csoportjai vonulnak el, „ria-ria, Hungária!” kiáltásokkal, fütyülve, tapsolva. A kisebb összetűzést nem számítva a rohamrendőrök sikeresen távol tartják őket a tér középső részétől, a pályaudvar épületétől. Közben több száz ultra gyülekezik a pályaudvarhoz közeli Király utcában, a „meccsnek” valószínűleg nincs vége.
 

Fotók: MTI

Hirdetés