Critical Mass
Critical Mass
szabot
2015. június 25. csütörtök, 19:15
Pénteken lesz a júniusi Critical Mass Kolozsváron, és addigra pont eláll az eső. Szabályok kattintás után!

Június utolsó péntekjén, azaz 26-án délután hat órától indul a vakáció előtti utolsó nagy Critical Mass, azaz a kolozsvári bringások spontán és tömeges városi tekerése a jobb és biztonságos bringautakért. Ha már voltál, akkor tudod, hogy mekkora buli, ha meg még nem, akkor próbáld ki.

 
Szervező nincs, csak néhány szabály a jókedv és a biztonság érdekében:
 
Critical Mass
  • Mentő- és tűzoltóautók elsőbbséget élveznek.
  • A bringázó csoportnak kompaktnak kell maradnia végig a tekerés során, kerülni kell a kisebb csoportok és üres területek kialakulását, hogy egy autó se hajthasson a rajba.
  • Ne maradj le. Akik a raj végén haladnak, alakítsanak védvonalat a haladási irány összes sávját elfoglalva, a raj mögött haladó autók előtt.
  • Ne előzd meg a rajt a szembesávon.
  • Szükség esetén akadályozd meg, hogy autók hajtsanak a rajba a mellékutcákról úgy, hogy bringáddal elállod az autók útját, amíg a teljes raj biztonságban elhalad.
  • Azok döntik el az útvonalat, akik elől haladnak, de figyelembe kell vegyék a közlekedési szabályokat és a csoport biztonságát: nem hajthatnak a szembesávra, kerüljék az építés alatt álló utakat, ne előzzék meg a raj előtt haladó autókat, és megállnak a kereszteződésekben, ha piros a lámpa.
  • Ha a raj közepén haladsz, és pirosra vált a lámpa, ne állj meg. A csoport biztonsága fontosabb, mint a közlekedési szabályok, ezért a raj egyben kell, hogy maradjon.
  • Maradj nyugodt, viselkedj minél barátságosabban a stresszes sofőrökkel.
  • Ne felejts el mosolyogni, csengetni, fütyülni, kiabálni, skandálni!
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/10210
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.