Critical Mass
Critical Mass
szabot
2015. június 25. csütörtök, 19:15
Pénteken lesz a júniusi Critical Mass Kolozsváron, és addigra pont eláll az eső. Szabályok kattintás után!

Június utolsó péntekjén, azaz 26-án délután hat órától indul a vakáció előtti utolsó nagy Critical Mass, azaz a kolozsvári bringások spontán és tömeges városi tekerése a jobb és biztonságos bringautakért. Ha már voltál, akkor tudod, hogy mekkora buli, ha meg még nem, akkor próbáld ki.

 
Szervező nincs, csak néhány szabály a jókedv és a biztonság érdekében:
 
Critical Mass
  • Mentő- és tűzoltóautók elsőbbséget élveznek.
  • A bringázó csoportnak kompaktnak kell maradnia végig a tekerés során, kerülni kell a kisebb csoportok és üres területek kialakulását, hogy egy autó se hajthasson a rajba.
  • Ne maradj le. Akik a raj végén haladnak, alakítsanak védvonalat a haladási irány összes sávját elfoglalva, a raj mögött haladó autók előtt.
  • Ne előzd meg a rajt a szembesávon.
  • Szükség esetén akadályozd meg, hogy autók hajtsanak a rajba a mellékutcákról úgy, hogy bringáddal elállod az autók útját, amíg a teljes raj biztonságban elhalad.
  • Azok döntik el az útvonalat, akik elől haladnak, de figyelembe kell vegyék a közlekedési szabályokat és a csoport biztonságát: nem hajthatnak a szembesávra, kerüljék az építés alatt álló utakat, ne előzzék meg a raj előtt haladó autókat, és megállnak a kereszteződésekben, ha piros a lámpa.
  • Ha a raj közepén haladsz, és pirosra vált a lámpa, ne állj meg. A csoport biztonsága fontosabb, mint a közlekedési szabályok, ezért a raj egyben kell, hogy maradjon.
  • Maradj nyugodt, viselkedj minél barátságosabban a stresszes sofőrökkel.
  • Ne felejts el mosolyogni, csengetni, fütyülni, kiabálni, skandálni!
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/10210
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?