Autonómiát Erdélynek és függetlenséget Skóciának!
A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2014. szeptember 17. szerda, 19:48
Az erdélyi autonomista csoport villámcsődülete három villámképben.

A székelyföldi flashmobok után és a skót függetlenségi népszavazás előtt egy nappal villámcsődült az Autonomy for Transylvania. Ma délután hattól a kolozsvári Főtéren. Erdély-zászló nem lengett, csak a skót zászló képét és a Yes-t mutogattuk Matyinak.

Eljött három és fél szimpatizáns, két fotós és két dubányi csendőr. A tér mellett a biztonság kedvéért egy rendőrautó és egy mentőautó is parkolt, ha valaki az önrendelkezés gondolata miatt sürgős ellátásra szorult volna.
 
A Facebook-eseményen több mint hetvenen jelezték, hogy jönnek. Azért is mentem oda, hogy megismerkedjek személyesen Bethlen Gáborral, mert ő is jelezte, hogy tiszteletét teszi, aztán mégse bukkant fel. Vagy nem vettem észre a tömegben.
 
Független Skóciát!
 
Soós Sándor az EMNP-től, két duba a csendőrségtől és Fancsali Ernő, az Autonomy for Transylvania egyik alapítója.
 
Bő negyedórát üldögéltünk a római kori romokat fedő üveg mellett, közben odajött egy középkorú férfi érdeklődni. Gyorsan elmondta, hogy szerinte marhaság a skótok különválása, nem támogat semmilyen autonómiát és szeparatizmust és szélsőséget, majd történelmi fordulatot vett a beszélgetés. 
 
Miután hangot adott annak az álláspontjának, hogy a magyarok beolvasztották a szászokat, az Erdély autonómiájáért lobbizók vitakedve érezhetően alábbhagyott, és a bácsi is távozott.
 
Fancsali Ernő megköszöni a csendőröknek
 
Fancsali Ernő ezután megköszönte szépen a csendőröknek az asszisztenciát, hogy kéretlenül is biztosították a rendezvényt, akik mondták, hogy szívesen, és odébálltak. Mi is.
 
Skócia holnap szavaz arról, hogy legyen-e külön állam. Itt van minden, amit a vitáról tudni illik. Itt pedig egyetlen kattintással választ kapunk a leglényegesebb kérdésre: független-e már Skócia?

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/4988
A büsztöt abban a parkban állították fel a Szent László Napok szervezői, melyet maga Rhédey adományozott 200 évvel ezelőtt a városnak.
Gyarmatosította Tunézia térfelét a pályán, de csak a legvégén tudta megtörni az afrikai csapatot.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Nem bírtak Neymarék a svájciakkal.
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.