Kirakodóvásár a kolozsvári Főtéren
A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2014. augusztus 28. csütörtök, 20:25
Hogy már minden héten vásároznak a Főtéren. Nem sikerült beszerezni valamit a magyarnapos vásárokból? Sebaj, itt az újabb.

Nagyon felpörgött idén Kolozsvár Főtere: a tizenXedik kézműves vásár zajlik mától rajta. Az evidens alkalmakat felismertük a standokról (Bálint-nap, március 1, húsvét stb.), és amikor nem jöttünk rá, akkor kiírták, például a Nyári Napforduló Alkalmából Megtartott Főtéri Kézműves Vásár.

Most még csak ki sincs írva semmi. A vásárosok sem tudják, mirefel, de ők minden eladási alkalomnak örülnek. Még akkor is, ha csak négy napja ért véget a Kolozsvári Magyar Napok három helyszínen is kirakodó vására.
 
A lényeg, hogy mától vasárnapig minden nap, reggeltől napnyugtáig lehet böngészni a standokat a ropitól a vágódeszkán és cserépedényeken át az ikonokig. A hagyományos varrottas és szörpös-mézes között most is ott lapulnak a nem hagyományos csecsebecsék, túlárazott házicsokik és baklavák, valamint a megjegyezhetetlen akármicsodák.
 
Ha valaki rendszeresen bóklászik ezekben a kézműves vásárokban, bizonyára már személyesen ismeri a mestereket, eladókat is.
 
Újdonság: van cédé- és könyvesstand is olyan cédékkel, amelyeket már a '90-es években is untunk, és jó sok leárazott könyvvel.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/4641
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.