Kirakodóvásár a kolozsvári Főtéren
A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2014. augusztus 28. csütörtök, 20:25
Hogy már minden héten vásároznak a Főtéren. Nem sikerült beszerezni valamit a magyarnapos vásárokból? Sebaj, itt az újabb.

Nagyon felpörgött idén Kolozsvár Főtere: a tizenXedik kézműves vásár zajlik mától rajta. Az evidens alkalmakat felismertük a standokról (Bálint-nap, március 1, húsvét stb.), és amikor nem jöttünk rá, akkor kiírták, például a Nyári Napforduló Alkalmából Megtartott Főtéri Kézműves Vásár.

Most még csak ki sincs írva semmi. A vásárosok sem tudják, mirefel, de ők minden eladási alkalomnak örülnek. Még akkor is, ha csak négy napja ért véget a Kolozsvári Magyar Napok három helyszínen is kirakodó vására.
 
A lényeg, hogy mától vasárnapig minden nap, reggeltől napnyugtáig lehet böngészni a standokat a ropitól a vágódeszkán és cserépedényeken át az ikonokig. A hagyományos varrottas és szörpös-mézes között most is ott lapulnak a nem hagyományos csecsebecsék, túlárazott házicsokik és baklavák, valamint a megjegyezhetetlen akármicsodák.
 
Ha valaki rendszeresen bóklászik ezekben a kézműves vásárokban, bizonyára már személyesen ismeri a mestereket, eladókat is.
 
Újdonság: van cédé- és könyvesstand is olyan cédékkel, amelyeket már a '90-es években is untunk, és jó sok leárazott könyvvel.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/4641
A büsztöt abban a parkban állították fel a Szent László Napok szervezői, melyet maga Rhédey adományozott 200 évvel ezelőtt a városnak.
Gyarmatosította Tunézia térfelét a pályán, de csak a legvégén tudta megtörni az afrikai csapatot.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Nem bírtak Neymarék a svájciakkal.
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.