Szerző: Magyari Nándor László
2014. február 25. kedd, 11:25
A szűkebb kör, a rommagyar politikai szcéna fejleményei szinte mindenben leképezik a tágabb mezőny abszurd kereteit: farsangi álarcosbál-sorozat folyik, némi szappanoperás behatással, olyan drámainak tűnő fordulatokkal, melyek valóban Ionesco darabba illenének.

 

A silány előadás tágabb kerete azt jelzi, mintha az esélymaximalizálás, a feltétlen »összefogás«, a közös EP-jelöltlista állítás zászlaja alatt folyna a tülekedés, mely viszont a maga során, minden bizonnyal csak tovább mérgesíti és élesíti a széthúzást, a szembenállásokat; szilárdítja a már meglévő szekértáborok védőinek elszántságát, leépíti a még meglévő szolidaritást, és erodálja az együvétartozás, amúgy is oly sokszor megtépázott, érzését.

A történet számos szálon fut és abszurdnál, abszurdabb helyzeteket produkál. Az RMDSz az összefogás jegyében,»győztes listát hirdet« , majd legfennebb a minden elvet nélkülöző módon kialakított, állítólag akkurátusan megszavaztatott jelölt-lista harmadik – álságos módon néhol befutónak mondott – helyének felkínálásával tárgyal(gat) tovább.

Tőkés, aki nemrég maffiózónak nevezte, ma a szövetség listájára igyekszik felkerülni, és ezért – mintegy magától értetődően – széles körben, valamint változatos eszközökkel, a magyarországi kormánypártok bevonásával, stb., próbál zsarolni az ex-püspök. Aztán saját pártja )a méltán EMNx-nek aposztrogált fantomécég) jelölő gyűléséről távol maradva üdvözli a kiváló »ötletet«, hogy egy szomszédos ország pártjának befutó helyén induljon újabb (»megélhetési«?) EP mandátumért.

Kit is érdekelne, hogy az új pártocska (amely N.B.: a »Tőkés László nevével fémjelzett értékelvű politizálás megjelenítésére«, és az autonómia, valamint az itt, és megmaradás, leghitelesebb képviseletére, alakult. sic!), mely egészen mostanig leváltani készült a »lihegve gyűlölt« (nem is csoda ez, hiszen ez a párt az ő emberét saját maffiózói közé fel nem vette) »Nagytestvért«,távol marad választásoktól (esélymaximalizálás?), és arra buzdítja protektorát, hogy a szomszédban kuncsorogjon pártlista befutó helyéért."

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/869
A román tanácsosok is megszavazták az EMNP kezdeményezését, hogy a magyar nemzeti ünnepen vendégeljék meg az ünneplőket, az RMDSZ miatt mégsem lesz belőle semmi.
Most aztán vakarhatja a fejét Dragnea úr is, meg Iohannis úr is. Meg úgy általában, minden fejes. Sabin Gherman írása.
Az Európa Tanács nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény tanácsadó bizottsága a Székelyföld név használatának tiltására, a hivatali anyanyelv-használatra és a kétnyelvű utcanévtáblákra is kitér.
A nagyon alapos és pragmatikus elemzésnek tűnő szövegben végig ott bujkál az üzenet: Románia Orbán Viktor csicskája!
Bár tizenkilenc pályázat érkezett az útügyhöz a 60 kilométer megépítésére, nem fogják elkapkodni a kivitelezést.
A magyarországi választások mocskába belekevert erdélyi magyar családnak többen is felajánlották a jogi segítséget.
Uniót kiáltottak a moldovaiak. Aztán ellenuniót. És erre már a románok is megragadták az egyesülés bikájának szarvát.
Kis román szélsőséges heraldika Hans Hedrich kommentárjával. Sokan ismerik ezeket a furcsa jelképeket, így együtt mégis ijesztően idegenül hatnak.
Kolozsvár polgármestere azt ígérte, hogy a közeljövőben kihelyezik a még hiányzó többnyelvű városnévtáblákat.
Mert Romániában még mindig háborús bűnösként tartják nyilván az írót, annak ellenére, hogy az amerikai hatóságok több ízben is megalapozatlannak találták a román kiadatási kérelmeket.
A hollandok világcsúccsal is csak bronzérmesek lettek.
Hány sebből és miért vérzik a Kínát is „legyőző” román gazdaság? Tessék. És persze a magyarok megint jobban teljesítenek.
Mindenki nyugodjon le, nem a magyarok keze van a dologban. Hanem az anyatermészeté. Igaz, nem tudni, ő milyen nemzetiségű.
Hasznos és jó dolog a korrupcióellenes harc. De a saját háztájon is rendet kell tartani. Mert könnyen megfúrhatják a DNA hajóját, ha nem vigyáz.