Egy csuklyás férfit keresnek

-
Hirdetés

Sajtótájékoztatót tartott a stockholmi rendőrség, ahol a kamionos támadás előtt nem sokkal rögzített képet mutattak arról a férfiról, akit most keresnek. Ismét cáfolták, hogy bárkit is letartóztattak volna a támadással kapcsolatban.

A gyanúsított

A csuklyás férfit körözik. Fotó: Lars Pehrson / Svenska Dagbladet

Azaz a kamionos gázolás elkövetője megszökhetetett a támadás helyszínéről, a svéd főváros egyik sétálóutcájából, ahol a lopott teherautót belevezette az arra járókba, majd egy üzlet kirakatába.

A rendőrség korábban megerősítette, hogy a támadásnak három halálos áldozata és legalább nyolc sebesültje van, a délutáni sajtótájékoztatón viszont tartózkodott attól, hogy konkrét számokat közöljön – ezt inkább az egészségügyi hatóságokra bízzák, mondták a megjelent rendőrségi vezetők.

Hirdetés

A nyomozást az ügyben a rendőrség folytatja le, a biztonsági szolgálat titkosszolgálati szálakon dolgozik, de mint mondták, nem kaptak értesítést arról, hogy terrortámadás esedékes a napokban.

Jelenleg azt a személyt hallgatják ki, aki a teherautót vezette, mielőtt elrabolták volna tőle.

A stockholmi kórházak nem adnak ki információt egyelőre sem arról, hány sebesültet ápolnak, sem arról, mennyire súlyosak a sérüléseik – írja a Svenska Dagbladet.

Hirdetés