Már a DNA is kíváncsi arra, tényleg távol akarta-e tartani az ellenzéki honatyákat a kormánybuktató szavazástól a közlekedési miniszter

Melegszik a pite.
Hirdetés

Egyre jobban dagad a botrány, amelyet  Mădălina Mezei, a Tarom román állami légitársaság múlt héten menesztett vezérigazgatója robbantott ki, miután azt állította:  Răzvan Cuc közlekedési miniszter arra próbálta rábírni, hogy október 10-én, a kormány elleni bizalmatlansági indítványról megtartott parlamenti szavazás napján ne engedje felszállni a vidéki városokból Bukarestbe tartó repülőgépeket, hogy így az ellenzéki honatyák ne vehessenek részt a voksoláson.

Miután pénteken a miniszterelnöki hivatal ellenőrző testületét is ráuszították a közlekedési minisztériumra és a Taromra, most az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) is bejelentkezett, és baráti beszélgetésre idézte be Mezeit.

A menesztett vezérigazgató, akit hétfő délelőttre idéztek be, elmondta, hogy tanúként hívták be egy, a közlekedési tárcát érintő hivatali visszaélési ügyben.

Răzvan Cuc miniszter tagadta Mezei vádjait, annyit azonban elismert, hogy valóban kérte a volt vezérigazgatótól a repülőkön utazó képviselők és szenátorok névsorát, de csak azért, hogy megbizonyosodjon arról: minden rendben van.

A menesztett vezérigazgatóról csupán annyit mondott: az a vádaskodással a saját inkompetenciáját akarja leplezni,

Hirdetés

Amúgy a Taromnál teljes a káosz: Mezeit még júniusban nevezték ki, majd csupán néhány nappal azután rúgták ki, hogy az igazgatótanács két hónappal meghosszabbította a mandátumát.

Csak idén ő a negyedik vezérigazgató a társaság élén, és a jelek szerint még egy ötödik is következik.

Hirdetés