Mindenkinek RESPEKT! Így rúgta be az elnökválasztási kampánymotrokat Kelemen Hunor

Ma ült össze az SZKT, melyen elviekben a jelölést is megvitatják. Vita azonban nincs, máris startra készen a kampány.
Hirdetés

Javában tart az RMDSZ mini parlamentjének, a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) ülése Marosvásárhelyen, amely alkalmat teremt arra, hogy a képviselők megvitassák az államfőjelölt kérdését. Mivel Kelemen Hunor jó előre közölte, hogy vállalja a jelöltséget – ebben aztán tényleg nincs semmi meglepő, általában a pártelnök privilégiuma az államfőjelöltség –, fel sem merült, hogy más jelöltben gondolkozzanak. Annyira biztosra vették Kelemen Hunor indulását, hogy már az SZKT előtt elkészültek a kampány arculatával, szlogenével és az aláírásgyűjtő ívekkel is. Igaz, a jelölésről a Szövetségi Állandó Tanács is dönthet, nem csak az SZKT.

Ha jól sejtjük, Trump és Iohannis találkozóját akarja kifigurázni ez a poén, amire felfűzték Kelemen szlogenjét. Mondjuk ez így angolul helytelen…

A kampány gyakorlatilag startra készen állhatott már akkor, amikor az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) a hét elején javasolta, hogy keressenek egy pártokon felüli, konszenzusos jelöltet. Az érdemi válasz nélkül hagyott kérés tehát már akkor okafogyott volt.

Az ülésen egyébként Kelemen Hunor újabb négy évre Porcsalmi Bálintot jelölte az RMDSZ ügyvezető elnöki tisztségére, ugyanakkor arról is döntöttek, hogy Hegedüs Csilla személyében ezentúl szóvivője is lesz az RMDSZ-nek.

Hirdetés

És a végére hagytuk a kampányszlogent, ami felett nehéz elsőre napirendre térni: Mindenkinek RESPEKT pentru toți.

Ezzel a dallal kívánunk sok respektet Kelemen Hunornak is a kampány idejére:
 

Hirdetés