De mégis hogyan tudta nyomát veszíteni egy tonna kokainnak a román rendőrség?

Ügyészségi vizsgálat indul a Fekete-tengeri drogfogás ügyében.
Hirdetés

Hova tűnhet el csak úgy nyomtalanul 30 zsák, azaz szinte egy tonna kokain? – erre a kérdésre kell felelniük a tulceai rendőröknek, akik ellen munkahelyi gondatlanság gyanújával indult eljárás.

A román rendőrség vezetője, Ioan Buda rendőrkapitány hétfőn jelentette be, hogy ügyészségi eljárást kezdeményezett a tulceai rendőrőrs kábítószer- és szervezett bűnözésellenes osztályának tagjai ellen amiatt, ahogy a Fekete-tengeri nagy kokainfogás ügyét kezelték. Buda szerint

a tulceai rendőrök értesültek a nem mindennapi fogásról, de nem jelentették időben.

Sőt, amikor helyzetben voltak, akkor sem tudták „megmenteni” a kábítószercsempészektől a fogás egy részét, 30 zsák keménydrogot. A román rendőrség azután kezdett el vizsgálódni, hogy a G4Media.ro terjedelmes anyagban számolt be a tulcea rendőrök mulasztásairól.

Az újságírók két kézre került kábítószercsempész, fuvarozással foglalkozó szerb állampolgár vádiratából derített fényt a rendőri mulasztásra. Ebből kiderült, hogy

Sarichioi településen egy portás 30 zsák kokaint talált egy zárt teherkocsiban,

amit jelentett a rendőrségnek, ezt a szerbek zárták kulcsra és hagytak ott kulcsostól, miután összevesztek amiatt, hogy hiányzott a kábítószerből.

Hirdetés

Nos, portásunk kivett egy zsákkal az értékes áruból és odaadta a helyi rendőrőrs vezetőjének, azonban amíg ennek sikerült riasztani kollégáit, a szerbek visszajöttek és átpakolták az árut egy másik járműbe. A kiérkező rendőrök már csak egy rakomány WC-papírt találtak.

A vádirat szerint a csempészek két külön teherkocsival léptek le, egyiküket Buşteni-ban, másikat a Vaskapunál érték utol a rendőrök, de a drognak hűlt helyét találták. A román rendőrség szerint az egy tonnányi kokain még mindig az országban lehet, csak éppen fogalmuk sincs, hogy hol.

Hirdetés