Vége az aranyéletnek, már nem lesz leányálom a román tengerparton nyaralni

Új feladatot kaptak a rendőrök: műszerrel mérik a kábítószer-fogyasztást.
Hirdetés

Valljuk be, a román tengerpart rég alulmarad magas áraival és gyenge szolgáltatásaival más országok tengerpartjához, még a szomszédos bolgár strandokhoz képest is. De ha jónak nem jó, legalább biztonságos lesz. Nem a zsebtolvajlás és egyéb átverések, hanem a drogfogyasztás tekintetében.

Ne higgyük, hogy ezután kevésbé kell vigyázni a táskánkra, ha a Fekete-tengerben szeretnénk lubickolni, és csak úgy, őrizetlenül ott hagyhatjuk a parton. Sőt, a rendőröknek ezután még kevésbé lesz idejük a zsebtolvajokkal és egyéb pitiáner bűnözőkkel foglalkozni.

Carmen Dan belügyminiszter ugyanis újabb feladatot talált ki számukra és meghirdette a harcot a kábítószer-fogyasztás ellen. Lehet, hogy a Fekete-tengerben az elmúlt hetekben sellőként felbukkanó kokaincsomagok ébresztették rá arra, hogy itt nemcsak fürdeni, drogozni is szoktak.

Ezért olyan elhatározásra szánta el magát, amire nemcsak tájainkon, de máshol is alig akad példa: a rendőrök műszerrel fogják ellenőrizni a kábítószer-fogyasztást a strandokon. Ugyanúgy, ahogy az ittas sofőröket szokták kiszűrni a gépkocsi-forgalomban.

Hirdetés

Az új rendelkezés már az idei szezonban érvénybe lép, a műszerek megvannak, és igény esetén újabbakat is beszereznek. Főleg a szórakozóhelyek környékén zajlik majd az ellenőrzés, ezek a „sebezhető” helyek. Az akcióhoz önkéntesek segítségére is számítanak.

Tehát, ha a román tengerpartra megy, eszébe ne jusson rágyújtani egy marihuanás cigarettára. És továbbra is vigyázzon az értékeire!

Hirdetés