Nem vallási indokból késelték meg az anyát és három lányát Franciaországban

Az elkövető egy marokkói férfi, aki késsel támadott a franciaországi Alpokban nyaraló családra.
Hirdetés

Egy 46 éves nő és 8, 12, illetve 14 éves kislánya került szúrt sérüléssel kórházba, miután az alpesi Colombe-ban található nyaralójuk közelében megkéselte őket egy marokkói férfi. Mind a négyen kórházban vannak, a legkisebbik lány állapota válságos, mivel a tüdejét érte a szúrás. Az esetről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a férfi korábban is követett el bűncselekményeket, ezért a rendőrök már ismerték. Az áldozatok szomszédságában lakott, a támadás után elmenekült a helyszínről, de hamarosan elfogták.

Helyi lapokra hivatkozva a a The Telegraph azt írja, hogy a 37 éves elkövetőt dühítette, hogy az anya túl lengén volt felöltözve. A francia hírügynökségnek nyilatkozó ügyész viszont csak annyit árult el, hogy a támadás indítékai nagyon homályosak.

Az ügyész sajtótájékoztatóján cáfolta azt a hírportálokon elterjedt értesülést, hogy a férfi azért támadt a szomszédban nyaralókra, mert azok lengén voltak felöltözve. Az első vizsgálatok szerint az üdülőfaluban nyaraló két család közötti konfliktus fordult agresszióba. A támadó a feleségével és két gyermekével nyaralt az üdülőfaluban, hasonlóan az áldozataihoz, s a két család egymás szomszédjai voltak.

Edmond Francou polgármester szerint a késelést követően a támadó egyedül próbált elmenekülni, hátrahagyva a családját, a feleségére sírva találtak rá. A polgármester a családra hivatkozva azt állította, hogy a támadó pszichológiailag beteg ember lehet. A polgármester óva intett mindenkit attól, hogy párhuzamot keressen a 84 áldozatot követelő múlt pénteki nizzai terrortámadás és a késelés között.

A gyanúsított marokkói származású, s egy 1999-ben elkövetett köztörvényes bűncselekmény miatt ismerték a hatóságok, de iszlamista vagy dzsihadista kapcsolatai nem ismertek, a titkosszolgálatok nyilvántartásában nem szerepelt.

Hirdetés