Két tekerés egy héten!

Két nap eltéréssel vonulnak kétszer is a kolozsvári bringások: a Föld napján a bejelentett, pénteken a gerillamenet gurul végig a városon.
Hirdetés

Sűrű ez a hét a kolozsvári bringás aktivizmusban.

Szerdán, április 22-én, a Föld napján együtt bringáznak a kolozsváriak és a szászfenesiek: délután hatkor indul a menet rendőri felvezetéssel a kolozsvári Főtérről, és a városi bringások ezúttal kitekernek Szászfenesre is a földnapi környezetvédelemért, a biztonságos városi bringázás mint tömegközlekedés feltételeiért és most azért is, hogy a két település tegye lehetővé a metropoliszövezeten belüli bringás közlekedést. 
 
Critical Mass áprilisbanEzt a Clubul de Cicloturism „Napoca” (Napoca Kerékpárturizmus Klub) szervezi a szokásos rendőri felvezetéssel és észveszejtően lassú tempóval. Az előre rögzített útvonal és egyéb részletek az alábbi linken.
 
Pénteken délután szintén hattól és a Főtérről indul a szokásos havi Critical Mass. A célok ugyanazok (rendes bringautakat, kevesebb autót a városban), csak itt nincs szervező, nincs rendőri felvezetés, se előre meghatározott útvonal, csak jókedv, csengőhang, skandálás és egymásra figyelés.

Hirdetés