Operett jogiság

Másokról, főleg Băsescu ellenfeleiről az ügyészség írta színdarabot játszanak, félretéve az ártatlanság vélelmét, zörgetik a bilincset, mégpedig egyenes adásban a tévék képernyőin.
Hirdetés

„Ha az illető nem hibás, az ő baja, maradt a meghurcolt nevével. Ilyenre százszámra mondhatunk példát, de csak Nagy Zsoltot meg Markó Attilát említeném, akik immár évek óta írják az alulírottat csak azért, mert annakidején az államelnök meg akarta rekcumolni az RMDSZ-t. Kérdem én, milyen jogállam az ilyen?

A bajt csak nagyobbítja, hogy a távoli Brüsszelben, ahol semmit sem tudnak a balkáni fals jogszolgáltatásról, a pártnak nevezett, de valójában az egymást a pénzforrások mellől kitúrni alakult érdekszövetségek meséit beveszik, sőt, támogatják ezeket. Nem hiszik, hogy szemenszedett hazugságokkal traktálják őket hol baloldalinak mondott, hol jobboldalinak festett politikai csoportosulások. Csodálkoztak, amikor arról beszéltem nekik, hogy az Európai Parlament román képviselői is hazudnak. Még a szemük is kikerekedett, amikor arról is tájékoztattam őket, hogy az államelnök az egyik legnagyobb hazug. Más gondolkozásra vannak ezek a nyugatiak beállítva. Lassanként kell rájönniük arra, hogy naponta átverik őket. Mint amiként a közel száz évvel ezelőtti időkben is történt, amikor egy legendákon alapuló történelmet adtak be nekik, s ezt hallva húzták meg az országhatárokat.”

Hirdetés