Káosz

Egy misét legalább megérdemel Ponta kijelentése, miszerint csak azért venné be új kormányába Kelemen Hunorékat, hogy megakadályozza a magyarok radikalizálódását, s nem azért, hogy biztosítsa szavazógépének a többségét.
Hirdetés

„Az elkövetkező hetekben, 12 hónapban sok meglepetés érhet még minket, függetlenül attól, hogy e napokban milyen kormányt sikerül összetákolnia a jelenlegi miniszterelnöknek. A Ponta-3 kormány aligha lehet sokáig életképes – RMDSZ-szel vagy nélküle.

Egyébként egy misét legalább megérdemel Ponta kijelentése, miszerint csak azért venné be új kormányába Kelemen Hunorékat, hogy megakadályozza a magyarok radikalizálódását, s nem azért, hogy biztosítsa szavazógépének a többségét.

Arra is érdemes felfigyelni, hogy a Kovászna, Hargita és Maros megyei úgynevezett Román Polgári Fórum e válság napjaiban is hallatta szavát: felszólította a miniszterelnököt, hogy ne vegye be az RMDSZ-t a kormányba, mert az úgymond növelné a mi szeparatista, föderalista, soviniszta törekvéseinket.

Ezek azonban csak a felszínen úszó mérgező színfoltocskák, melyeknek kevés közük van az elkövetkező napokban, hetekben, évben történő belpolitikai eseményekhez.”

Hirdetés