„Díszletgyárat” terveznek Sepsiszentgyörgyre

Díszletnagyhatalommá válna Sepsiszentgyörgy – a készülő ipari parkból szolgálnák ki a színházakat.
Hirdetés

Színházi díszleteket gyártanának a Sepsiszentgyörgy melletti ipari parkban. Mint Sztakics Éva alpolgármester tájékoztatott, a Szépmező ipari parkban megépítenek egy műhelycsarnokot, és oda költöztetik a városközpontból a színházak műhelyeit.

Az elöljáró szerint pozitívum lenne, ha a műhelyben nem csupán a sepsiszentgyörgyi teátrumoknak készítenének díszleteket, hiszen ez egy különleges alkotómunkát igénylő folyamat, éppen ezért érdemes lenne egy regionális központot létrehozni, amely az egész Székelyföld, akár Románia színházai számára is gyárthatná a díszleteket. Ez amellett, hogy munkahelyeket teremthetne, számottevő többletbevétel-forrást is jelentene a színháznak, szögezte le az alpolgármester.

A város vezetői már több ízben megfogalmazták, elfogadhatatlan, hogy a város szívében, a színház belső udvarán műhelyek működnek, és az is megfogalmazódott, a színházak számára kifizetődőbb szakcégtől megrendelni, majd megvásárolni a jelmezeket, minthogy azokat városközponti műhelyeikben, saját emberekkel készítsék el.

A Szépmező ipari park a tervek szerint a Székelyföld legnagyobb hasonló jellegű beruházása lesz, az építési munkálatokat március elején kezdik el.

 

Hirdetés