Fotó: Kozma István/Székelyhon

Kilőtték az emberre támadó medvét, kiderült éppen kik Ciolacu legjobb spanjai – hírmix

A hétvégére pedig mindenhova visszatér a kánikula, ahol esetleg eddig nem volt.

Hirdetés

Marcel Ciolacu lefelejtett egy nevet a listájáról

Egy nappal a párt országos tisztújító kongresszusa előtt, pénteken hozta nyilvánosságra a saját jelöltcsapatát Marcel Ciolacu jelenlegi PSD elnök, aki nyilvánvalóan újrázni szeretne a pártvezetői székben.

Ciolacu csapatában Sorin Grindeanu és Daniel Băluță első alelnökökként, Mihai Tudose a párt országos tanácsának elnökeként, Paul Stănescu pedig főtitkárként van nevesítve.

Sokaknak feltűnt, hogy az eddig a párt élvonalában tetszelgő Gabriela Firea hiányzik a felsorolt nevek közül.

Az ilyen tisztújítók mindig érdekes mozgásokat indítsanak el a pártokon belül, a jelölések jelzik, hogy kik lépnek épp előtérbe, és kik tűnnek el a süllyesztőben. Ciolacu és csapatának győzelme különben szinte borítékolható.

Kilőtték az emberre támadó medvét

Ugyanaz a medve másodszor is emberre támadt a Hargita megyei Csatószeg közelében pénteken, a reggeli órákban, így az illetékesek gyors döntése nyomán délelőtt már ki is lőtték. Az áldozat ezúttal egy 51 éves férfi volt, aki 16 éves lányával gombászni indult. A támadás következtében a férfi az arcán, a karján és a combján is megsérült, állkapocs- és a bordatörést is szenvedett.

Hirdetés

Kozma István, Csíkszentsimon község polgármestere a Székelyhonnak elmondta, a támadás után azonnal összehívta az illetékes bizottságot, amely a 81-es kormányrendelet értelmében a medve kilövését szavazta meg. Erre rövidesen sor is került, a nagyvad ugyanis nem hagyta el a helyszínt, sőt a bizottság tagjaira is rá akart támadni.

A polgármester szerint a döntésnél azt is figyelembe vették, hogy ugyanaz a medve a múlt kedden is gombászóra támadt a mostani helyszín közvetlen közelében.

Nem hagyja magát a kánikula

Az ország közel felére első és másodfokú kánikulariasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A legmagasabb hőmérsékletet, helyenként 37 fokot az ország déli részén, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov megyében és Bukarestben fogják mérni. Szombaton már a Partium, a Bánság, Erdély déli és nyugati része is sárga riasztás alatt lesz, de a szakemberek szerint vasárnap az egész ország területére kiterjed a kánikula.

Hirdetés