Fotó: Maros Megyei Tűzoltóság

Itt a nagy választási kalendárium, 70 tűzoltó küzdött a lángokkal Szászrégenben – hírmix

És már az új tanév második napján majdnem tragédia történt egy iskolában.

Hirdetés

Mint aki halkan belelépett: most aztán tényleg minden a választásokról fog szólni

Ezen a héten hivatalosan is elkezdődik az államelnök-választás időszaka. Egyúttal immár a polgárok számára is tiszta a képlet: először az elnökválasztás első fordulójára kerül sor november 24-ikén, egy héttel később, december 1-jén következnek a parlamenti választások, majd az elnökválasztás második fordulója zárja a pecsétes heteket december 8-ikán.

A parlamenti és az elnökválasztások ugyanazokban a helyiségekben zajlanak majd, ha indokolt esetben mégis más lenne a helyszín, erről a választás napja előtt legalább három nappal tájékoztatni kell a polgárokat.

Az elnökválasztás Központi Választási Irodájának (BEC) tagjait szeptember 12-ikén választják ki nyilvános sorsoláson a legfelsőbb bíróság bírási közül; ők szeptember 13-ikán titkos szavazással választanak maguk közül elnököt és az alelnököt, majd az egész bizottsághoz csatlakoznak az Állandó Választási Hatóság vezetői, illetve a parlamenti pártok egy-egy képviselője.

A választási kampány hivatalosan október 25-ikén kezdődik.

A parlamenti választások Központi Választási Irodája (BEC) különben múlt csütörtökön tartotta alakuló ülését, egyik alelnöke pedig Vajda Zsombor személyében magyar nemzetiségű lett.

Hirdetés

Kitartást az év hátra lévő részében!

70 tűzoltó küzdött a lángokkal Szászrégenben

Mintegy kétezer négyzetméteren tomboltak a lángok hétfő éjszaka Szászrégenben. A tűz egy faraktárban lobbant fel, de hamarosan már a környező lakóházakat os fenyegetni kezdte. A Maros megyei tűzoltóknak Hargita, illetve Beszterce–Naszód megyei kollégák is besegítettek, így 8 tűzoltóautóval és mintegy 70 tűzoltó közreműködésével kedd hajnalra sikerült megfékezni a lángokat, de az anyagi kár így is jelentős.

Már a tanév második napján majdnem tragédia történt

Már az idei tanév második napján, kedd reggel öngyilkossági kísérletet hajtott végre egy 18 éves fiatal Bákóban. A diák az iskolája harmadik emeletéről ugrott ki, megsérült, de nem életveszélyesen, azóta kórházban ápolják. A táskájában egy búcsúlevelet is találtak az eset után, ám abból nem lehet kihámozni tettének indítékát, ehelyett a családjától kér bocsánatot. Az iskolakezdés világszerte óriási lelki terhet ró a diákokra. Japánban például a szeptember 1-jei iskolakezdés alkalmával próbálkozik öngyilkossággal a legtöbb diák évről évre.

Hirdetés