Iliescu nem tud veszíteni, máglyán égetik a pénzünket az elnökjelöltek – hírmix

És a jelek szerint, ha Marcel Ciolacun múlik, akkor Iohannisnak nem lesz jó dolga.

Hirdetés

Iliescu egyszerűen nem tud veszíteni

A legfelsőbb bíróság pénteken jogerősen visszaküldte a forradalom perének egész terjedelmes paksamétáját az ügyészségnek. Minden bizonnyal a pénteki rövid nap miatt igyekeztek megmenekülni egy kis melótól.

Ez természetesen megint a jó öreg Ion Iliescunak és laza baráti társaságának kedvez, hiszen tovább röhöghetnek a markukba, ahogy azt már csaknem 35 éve teszik.

Mint ismeretes, a bukaresti ítélőtábla tavaly október végén döntött úgy, hogy végre megkezdődhet a forradalom perének alapfokú tárgyalása, amelyben Ion Iliescu volt államfőt, Gelu Voican Voiculescu volt kormányfőhelyettest és Iosif Rust, a légierő volt parancsnokát emberiesség elleni bűncselekményekkel vádolják. Iliescu ügyvédei természetesen azonnal számos kifogással éltek, hiszen ezekből a kifogásokból építgetik öreg napjaikra a nyaralót a francia Riviérán. A bírák azonban akkor elutasították a kifogásokat, és megállapították, hogy a katonai ügyészség vádirata jogszerű.

A vádlottak természetesen fellebbeztek, a legfelsőbb bíróságon pedig több mint egy hónap huzavona után kisütötték, hogy a vádirat szabálytalanságokat tartalmaz, és öt napot adtak az ügyészeknek, hogy eldöntsék, ebben a formában küldik tovább az anyagot, vagy újraindítják a nyomozást.

A katonai ügyészség az első variáns mellett döntött, a legfelsőbb bíróság pedig most arra hivatkozva küldte vissza az egészet, hogy az ügyészek nem teljesítették a vádirat kijavítására vonatkozó kötelezettségeiket. Ez az egész nagyon hasonlítana egy kabaréra, csak rohadt drága, és nevetni sem nevetünk.

Leírunk pár számot, hogy sírjon

Vannak ezek a választásoknak nevezett bohóckodások az év végén, például a kétfordulós elnökválasztás. Annak van 5 darab fő jelöltje, akik immár az összes igénybe vehető eszközzel, például a közösségi médiában terjesztett reklámokkal is kampányolnak.

Ezek nincsenek ingyen.

Viszont nem a jelöltek fizetik ki az értük járó summákat, hanem Ön.

Nos, a t. jelöltek csak az elmúlt hét nap során 190 ezer lejt tapsoltak el arra a célra, hogy Önnek a Facebookon se legyen nyugta a t. jelöltektől.

Ebből a legkisebb összeget a fő esélyesként számon tartott, függetlenként induló Mircea Geoană költötte el: 25 523 lejt költött 17 reklámra az említett periódusban. Utána a PNL jelöltje, Nicolae Ciucă következik 28 856 lejjel, de ő már amúgy is kiköltekezett a könyve reklámozása során.

Elena Lasconi, az USR jelöltje 37 769, Marcel Ciolacu pedig 45 317 lejt költött kórházak helyett múló reklámokra.

A legbőkezűbb az AUR-vezér George Simion volt, aki 46 268 lejt költött 63 reklámra egy hét alatt.

Hirdetés

Közülük valamelyiket meg fogjuk választani az ország legfontosabb tisztségére, pedig az összes meséjük ellenére ezzel az apró lépéssel is azt segítették elő, hogy a gazdagok még gazdagabbak, a szegények pedig még szegényebbek legyenek.

Ne bízzon a politikusokban!

És akkor Marcel Ciolacu letörölte a műmosolyt Ionopotchivanoc arcáról

A PNL szenátusi frakcióvezetője, Daniel Fenechiu nemrég erősítette meg, hogy pártja egy olyan törvénytervezetet készül benyújtani a parlamentben, amely lehetővé teszi Klaus Iohannis számára, hogy elnöki mandátuma utolsó három hónapjában is elinduljon egy szenátori mandátumért. Iohannis egészen pontosan a szenátus elnöke kíván lenni.

Ez nyilván azért van, mert Iohannis rájött, hiú ábrándokat dédelgetett, amikor a NATO-főtitkári cím után ácsingózott, második elnöki mandátuma hamarosan lejár, így luxus magángépeket sem fognak többé bérelni az Ön pénzén a számára, de azért mégis jól jönne egy meló, ahol dolgozni nem kell, de jól fizet. (Szántai kolléga meg is írta a véleményét erről.)

Alighanem fel is kereste hát régi cimboráit a PNL-nél, hogy tegyenek már valamit az érdekében, például hozzanak egy törvényt külön neki címezve, hiszen ez a törvény jelen pillanatban a világon egyedül csak rá lenne érvényes.

A sajtó meg is kérdezte a nagyobbik kormánypárt, a PSD elnökét, nem mellesleg a jelenlegi miniszterelnököt, Marcel Ciolacu urat – aki különben éppen Iohannis helyére pályázik – hogy megszavazza-e a tervezetet, mire Ciolacu annyit mondott, sosem tartozott Iohannis szavazói közé, és immár nem is fog.

Érdemes megjegyezni, hogy Iohannis úrnak az a bizonyos Ionopotchivanoc-perfirmansza éppen a PSD-vel hozta hírbe a magyarokat, ti. hogy közösen lopnánk el Erdélyt, mintha ugyan Erdély nem lenne beleágyazva Erdélybe magába…

Nos, Ciolacu azt is elmondta, hogy hétfőre összehívta a pártja fejeseit, hogy kifejtse a véleményét a PNL tervezetével kapcsolatban. Azt egyértelműen nem fejtette ki, hogy meg fogja-e szavazni azt, de a körítésből arra lehet következtetni, hogy nem. És ha ő nem, akkor a párttársai sem…

Viszlát, Ionopotchivanoc úr!

Hirdetés