<![CDATA[foter.ro]]> http://foter.ro/ hu-HU <![CDATA[Már a terápiás pónikat is lopják Romániában]]> A meglovasított állatok fogyatékkal élő gyermekek százain segítettek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro: Hogy kerül Románia az európai autópályák top 10-ébe?]]> Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kezdődik: megszabadulna Dragneától a PSD több vezető politikusa]]> Levélben szólítják lemondásra a pártelnököt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az egyetemi korrupció aradi számai: több mint 120 vádlott, 24 vádalku és 8 vádemelés]]> Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brutálisan lassú a román vasút, de legalább életveszélyes]]> A Pro Infrastruktúra Egyesület elképesztő adatokat tett közzé.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro: Saját hivataluk nevét kellett volna helyesen leírniuk a sebesi rendőröknek, nem jött össze]]> A szászsebesi helyi rendőrségnél senki nem vette észre, hogy kimaradt egy betű a szolgálati autó feliratozásakor.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Traian Ungureanu (Adevărul): A kelet-európai szolidaritás is európai]]> Az Orbán-ellenes eurohadjárat után úgy tűnik, Európában ma csak az demokrata, aki liberális. Traian Ungureanu írása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ketten sérültek meg, amikor robbanás történt egy Maros megyei iskolában]]> Mindenkit kimenekítettek az épületből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Tünde (Főtér.ro): Ezért bomlott fel az Osztrák-Magyar Monarchia]]> És került Erdély elkerülhetetlenül Romániához. Centenáriumi minisorozat az impériumváltásról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kétnapos lesz a családról szóló referendum, megfogalmazták a kérdést is]]> Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[foter.ro: Szanyi kapitány is megkavarta rendesen a Sar-gentinit]]> Sógor Csaba nyelvbotlása miatt az EP elnökéhez fordult az MSZP-s politikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elkaszálta az alkotmánybíróság a házi felügyeletről szóló törvényt]]> Iohannis elérte a célját, nem ment át a taláros testületen a jogszabály.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sabin Gherman (Newsweek): 1918-ban nem ebben egyeztünk meg]]> Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro (Mediafax): A fél országot körbeutazta, hogy szülhessen egy 160 kg-os román nő ]]> Megfelelő kórházi ágy hiányában öt kórház is visszautasította a kórosan elhízott vajúdó kismamát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztrájkhangulat: még öt napot várnak a magyar tanítók a románoktatásos rendelet eltörlésére]]> Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nicsak, kik szeretnének EP-képviselők lenni!]]> Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A román csendőrség lerohanta a tengerpartot, meg az ott nyaralókat]]> Jó, nem tüntetőket verni mentek, hanem strandfocizni, de attól még simán repültek szállásukról a civil turisták.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mismásolás a roamingdíjak körül – így vernék át az előfizetőket a romániai mobilszolgáltatók]]> Megtalálták a kiskaput, hogyan húzzák le előfizetőiket a külföldi telefonhasználatért. A hatóságok vizsgálódnak az ügyben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[És végül mégiscsak összefutott egymással Dăncilă és Juncker Bukarestben]]> Az elbaltázott hétfő esti találkozó után a repülőtéren találkoztak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jakab-Benke Nándor: Elég elé világ – 6. évad, 14. epizód]]>
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder János nem tudott Bukarestbe utazni]]> Meghibásodott a repülőgépe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sorin Șerb (Europa Liberă): Dan Dungaciu: A politikai osztály letörli a térképről Romániát (INTERJÚ)]]> A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ennyibe kerül a melegházasság elleni népszavazás megszervezése]]> Nem garasoskodik a kormány.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem hagyja annyiban a Sargentini-jelentés elfogadását Budapest]]> A kormány megtámadja a szavazást az Európai Unió Bíróságán. 
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro: Ciki: nem ment el a Junckerrel megbeszélt találkozóra Viorica Dăncilă]]> Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dragnea nem mond le, de rövidre zárná a párton belüli vitákat ]]> A PSD elnöke nem akar foglalkozni „a Iohannis által kiszabott témákkal”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ilyen nincs! Autóstoppal távozott a helyszínről a halálos baleset okozója ]]> Ennyire abszurd cserbenhagyásos balesetet még nem láttunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro (Székelyhon): Mi folyik Hargita megyében?]]> Úgy öntik az építkezési hulladékot a Nagy-Küküllő partjára, mintha az a világ legtermészetesebb dolga volna.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nevet változtatna Olt megye, népszavazást tartanak a témában]]> Kapóra jött a házasság fogalmáról szóló október 7-ei referendum.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Winkler Gyula (ziare.com): Juncker öröksége: az Európai Unió ködös úton halad Nagyszeben felé]]> Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
[...] Bővebben!
]]>