<![CDATA[foter.ro]]> http://foter.ro/ hu-HU <![CDATA[Nincs egérút a Costa Rica-i börtönből Elena Udrea és Alina Bica számára ]]> A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro: Két fiatal égett halálra Arad megyében, miután autójukkal egy póznának ütköztek ]]> A baleset pillanatok alatt következett be, mire a tűzoltók kiértek, már lángokban állt az autó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro (MTI): Alig nevezték ki, máris bekérették Magyarország új ukrajnai nagykövetét]]> Nem tetszett az ukrán külügyminisztériumnak, amit Orbán Viktor és Semjén Zsolt mondott a kárpátaljai magyarok helyzetéről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hull a hó, eljött az aszfaltozás ideje (VIDEÓ)]]> Galacon a hosszúra nyúlt nyárias idő ellenére sem sikerült betömni a kátyúkat, de nem adják fel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eurómilliókat költhet Románia a börtönlakók körülményeinek jobbítására]]> A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az MSZP (!) megreformálná (!) a határon túliak választójogát (!)]]> Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Senki többet? Harmadszor hirdettek nyertest egy észak-erdélyi sztrádaszakaszra]]> Hátha most sikerül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A rendőrség fogja kivizsgálni, melyik ujját mutatta fel Iordache a parlamentben]]> Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Traian Ungureanu (Adevărul): Már nem vagyunk itthon]]> Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Naaagyon régi ismerős kerül a tanügyminiszteri székbe]]> Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jakab-Benke Nándor (Főtér.ro): Elég elé világ – 6. évad, 32. epizód]]>
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felrobbant a centenárium-biznisz Gyulafehérváron]]> Ha ne adj’ Isten, azt tervezné, hogy ott tölti a december 1-i hosszú hétvégét, alaposan tömje meg a zsebét: a lakbérek a csillagos égig szöktek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Korrupciós botrány illata lebeg az RMDSZ körül?]]> Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horia Blidaru (Adevărul): EU-s atombombát Romániára – ez az ára, hogy megtartsák az Európai Néppártban Orbán Viktort?]]> A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vannak, akik kormányellenes tüntetéssel ünneplik az egyesülés centenáriumát]]> A jogállamiság és európaiság nevében! A kormányhű tévék észosztói ki is akadtak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boros Miklós (Főtér.ro): Edzője nélkül is nyert a magyar labdarúgó-válogatott]]> Orbán és Szalai fejesgóljai döntöttek, de a csoportot a finnek nyerték.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így még nem tálalták az erdélyi magyarságot]]> Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már Spanyolországból is lemondatnák a Dragneával ujjat húzó bukaresti főpolgármestert]]> Panaszkodtak volna egy sort, de nem volt akinek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ Az Északi-sarkig jutottak a román csalók, a svéd média buktatta le őket]]> Csak papíron voltak egészségügyi asszisztensek a román munkavállalók.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csodájára járhatnak a románok a Trianoni békeszerződésnek ]]> Bukarestben teszik közszemlére Románia „keresztlevelét”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro: Vallomásra bírnák a SRI-t a bírák Borboly Csaba korrupciós perében]]> Másodjára kérik számon a hírszerző szolgálat érintettségét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meggyalázták a holokauszt kolozsvári emlékművét]]> Csütörtök kora délután valakik zöld festékkel kenték össze.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér.ro: Székelyföldi válasz a centenáriumra: ezreket várnak a sepsiszentgyörgyi főtérre ]]> Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boros Miklós: Becali durván nekiment Orbán Viktornak és a magyaroknak]]> Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mircea Morariu (Adevărul): Három hét van az egyesülés ünnepnapjáig]]> És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tovább röhögteti magát az állami tankönyvkiadó]]> Semmit nem tudtak fel- vagy bemutatni az ország legnagyobb könyvvásárán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hét perc alatt háromszor bakizott Dăncilă (VIDEÓval)]]> Most se sikerült hibátlanra a heti felolvasó performansza.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szántai János (Főtér.ro): A golyóálló lélektől a boldogságig – Bagdy Emőkét hallgattuk Kolozsváron]]> Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Összekalapálták, hogyan lépjenek le a britek az EU-ból]]> Csak a Brexit-ügyi miniszterük nem tudja vállalni. Mi viszont továbbra is mehetünk oda dolgozni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már negyedikben kipróbálják a szeszelést a romániai kiskorúak]]> Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
[...] Bővebben!
]]>