RoMánia
2019. július 8., 11:58
Rendkívül szellemes karakterleírás a PSD nevű „figuráról”, így választási bukás után és újrasminkelés közben. Andrei Pleșu írása.
2019. július 5., 16:08
Egyelőre úgy tűnik, jól bebetonozta magát. Kegyeket osztogat (a magyaroknak is), büntetis, ha kell.
2019. július 5., 13:09
Most lehet a népet szívatni, ha már kiürítették a kincstárat és nagyon kell a pénz. De nem volt elég az európai parlamenti választások bosszúszavazása utáni bukás?
2019. július 4., 16:58
Ez mind szép és jó, de tudjuk, hogy a román állam szándéknyilatkozatok és ígéretek terén mindig is nagyot tudott alakítani.
2019. július 4., 13:29
Nem vicc, a szerző halál komolyan gondolja, hogy nincs, pedig nagyon is kellene. Pedig ha jobban szétnéz, rájön, hogy mindegyik román párt az, még ha nem is öltözik trikolórba.
2019. július 3., 17:23
Így jár az a nemzet, amely nem néz szembe saját történelmével.
2019. július 3., 10:54
Hát persze, hogy nem csak a magyar fél volt sáros. Csak az akkor még leendő utódállamoknak tökéletesen megfelelt az egyoldalú beállítás. Ahogy ma is.
2019. július 2., 12:01
Elképzelhető, hogy Románia újra egy gazdasági válság tavába veti magát. Négy lehetséges válság utáni következmény, pontokba szedve.
2019. július 1., 18:47
Dragnea a börtönben. Mindenki más a helyén. Az élet megy tovább a mioritikus medrekben. Petre M. Iancu írása.
2019. július 1., 15:53
Érett társadalom identitárius szempontból Románia, kérdezi cikkében Hans Hedrich. Nem, válaszolhatjuk rá teljes lelki nyugalommal.
2019. június 28., 16:11
Nem mintha alapból különösen liberálisok lennének. Mint ahogy a szociáldemokraták sem azok. Csak így hívják magukat. Jobb híján.
2019. június 27., 16:58
Mert a román illetékesek hosszú távon érdekeltek a magyarellenes diverzióban, és nagy tétre játszanak. Hans Hedrich írása.

összesen: 2270 db | 12 db/oldal

első vissza 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 következő utolsó
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.