RoMánia
2019. július 18., 11:06
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
2019. július 16., 16:34
A szerző szerint Románia lassan bekerül a szamárpadba, Magyarország és Lengyelország mellé. Igen ám, csak a mioritikus hazából hiányoznak az ütőképes politikusok.
2019. július 16., 12:18
Gödrök, buldózerek, daruk és romok között nem lehet normálisan élni. Andrei Pleșu kiváló írása.
2019. július 15., 12:50
Méltóságos és mioritikus hazai, továbbá demokratikus európai hölgyek és urak, most lehet mondani, hogy ebben a Romániában milyen szépen rendezték a kisebbségi ügyeket.
2019. július 12., 14:15
Úgy tűnik, a két világháború közötti román aranykor hiába fénylik annyira a jelenből visszatekintve. Gazdasági fejlődés szintjént például Magyarország rávert. Akkor is.
2019. július 12., 10:55
Tovább folyik a román szerecsen mosdatása. És nem túl éleselméjűen.
2019. július 11., 16:18
Két ország hallgat ostobán az európai történelem katasztrofális változásaival szemben: Románia és Bulgária. Traian Ungureanu sziporkázó írása.
2019. július 10., 16:19
Sőt, az is felbukkan a cikkben, hogy új köztársaságot kell alapítani. És ez mind szép és jó és könnyű leírni. De vajon megvalósítani is olyan könnyű lesz?
2019. július 10., 10:49
Azért büszkék lehetünk magunkra, magyarok! A négy fő démonizálási téma közül kettő rólunk szól.
2019. július 9., 17:04
Kegyetlen, de igaz valóság! Történik mindez a mai Romániában. Itt, ahol annyit beszélnek a jövőről, a gyermekekről, az emberekről, de semmit sem tesznek értük!
2019. július 9., 12:53
Kedvenc nackótörténészünk ismét alakítgatja a történelmet az úzvölgyi temetőfoglalással kapcsán. Kelemen Hunor válaszol neki. Ő pedig ott folytatja, ahol abbahagyta.
2019. július 8., 12:49
Hajmeresztően pontos és velős elemzés arról, milyen szépen száguld Románia (és vele együtt mi is) a juttatások Mariana-árka felé.

összesen: 2270 db | 12 db/oldal

első vissza 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 következő utolsó
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.