RoMánia
2019. szeptember 10., 17:04
Egy kormány nélküli ország gondolata delfoghatatlan, de íme, valóság a mioritikus hazában ahol Viorica Dăncilából kormányfő lehetett, mert Klaus Iohannis adott még egy esélyt a PSD-nek.
2019. szeptember 10., 09:38
Első látásra vicces. Másodikra már kicsit ijesztő. Hátha harmadszorra már nem kell ilyesmire rálátni.
2019. szeptember 9., 14:47
Itt egy másik nézőpont, mely szerint Klaus Iohannis úr oldala sem éppen olyan világos, mint amilyennek messziről látszik.
2019. szeptember 9., 12:49
De ne tessék aggódni, azóta még többen vannak. És igen, a gusztustalan mioritikus politikai orgia közepette ez az elnökjelölt-kommandó igazán üdítő és szórakoztató színfolt, többnyire.
2019. szeptember 6., 17:50
A világvégét márpedig hirdetni kell, minél erőszakosabban! De ha ilyen közel van, minek kínlódjunk az erkölcsös élettel?
2019. szeptember 5., 17:57
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a Romániáta a korrupt szociktól féltő hős ellenzék úgy fél a kormányra lépéstől, mint ördög a tömjénfüsttől.
2019. szeptember 4., 16:57
A román biztonsági elemzőknek időnként valószínűleg kiadják, hogy tessék riogatni egyet a magyar mumussal. Persze, az is könnyen lehet, hogy közben tényleg félnek tőlünk.
2019. szeptember 4., 11:17
A Székelyföldön mindig elnyomják a románokat. A székelyek meg a magyarok, persze. És a környező Románia hatalmasai nem segítenek.
2019. szeptember 3., 16:11
Nos, lehet, hogy most már tényleg csodára van szükség, hogy valamiféleképpen rend legyen ebben az egységes és oszthatatlan román nemzeti káoszban.
2019. szeptember 3., 12:05
Hogy tisztán lássuk a káoszt, ami következik. Meg azt is, miért retteg az ellenzék attól, hogy átvegye a szocik által hátrahagyott, ganéval tele istállót, melynek neve Románia.
2019. szeptember 2., 17:48
A sajátos román karakter egyik vonását a következőképpen lehetne összefoglalni: Egy lépést előre, kettőt hátra! Na de uraim, hányszor két lépés ez?
2019. szeptember 2., 15:30
Ahogy a mioritikus csúcspolitikai vérfürdőt elnézzük, semmi jó nem vár rájuk. De ránk, magyarokra sem.

összesen: 2270 db | 12 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.