RoMánia
2018. november 6., 17:20
Pedig Orbán Viktor hadai már döngetik a román nemzet kapuit, pont a Centenárium évében. És a drága Moldovai Köztársaság is cserben hagyta a mioritikus hazát.
2018. november 5., 16:53
Románia lassan a minősíthetetlen kategóriába süllyed, ami a közoktatást illeti. És ez pont azokat nem érdekli, akiknek a feladatuk lenne megoldani a problémát.
2018. november 5., 12:27
Hát, szép az erdélyi nagyvárosok csírázgató szövetsége, de figyeljünk csak oda rájuk, mert a végén még autonómia lesz belőle.
2018. november 2., 15:55
Mi van a centenáriumi ünneplések rongyszőnyege alatt? Többnyire közpénz, aminek a seggére vertek, meg giccs, amit értékként adnak el. Lehangoló a kép.
2018. november 2., 12:23
Mert né, Magyarország már itt áll az ajtóban, a nagy ollóval. És né, Németország is. Autópályákon akarják kilopni Erdélyt Romániából.
2018. november 1., 15:42
Minden jel arra mutat, hogy Iohannis elnök kómába esett. Metaforikusan persze. Romániával együtt.
2018. november 1., 13:00
Bizony, az élet nem törődik a bukaresti bojárokkal. Halad a maga útján. Például, Kolozsvár és Bécs között.
2018. október 31., 13:28
Az igaz, hogy a DNA-t és az ügyészséget is lefejezték. És ez lehet, hogy nem segíti a korrupcióellenes harcot. Viszont a jelenlegi kormánynak tökéletesen megfelel.
2018. október 30., 15:39
Hát azért nincs, illetve azért sincs, mert a nemzetbiztonság fontosabb. Na de mi van, ha a katonai fejlesztés sem jön össze?
2018. október 29., 17:57
Azt mondják, egy népnek olyan tanítói vannak, amilyeneket megérdemel. Ha ez igaz, akkor a román népre eléggé rájár a rúd.
2018. október 29., 09:32
Ki mit tol az alkutalonba, és mennyiért? Kisebbségi dilemmák.
2018. október 26., 11:42
Ezzel szembe kell nézni, ha a (román) ember tiszteséges akar lenni. És azzal is, hogy bezzeg Magyarország. Bezzeg Orbán Viktor. Interjú Ioan Stanomir történésszel.

összesen: 2040 db | 12 db/oldal

első vissza 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 következő utolsó
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.