RoMánia
2019. szeptember 19., 11:55
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
2019. szeptember 17., 17:27
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását, és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
2019. szeptember 17., 14:23
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
2019. szeptember 16., 13:30
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
2019. szeptember 16., 09:49
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
2019. szeptember 14., 10:25
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
2019. szeptember 13., 17:10
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
2019. szeptember 13., 11:48
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
2019. szeptember 12., 14:39
Radu Paraschivescu kiváló pamfletje a dákopata (szub)kultúráról, amely persze itt-ott magyargyűlöletbe csap át.
2019. szeptember 12., 11:20
A mioritikus nemzetvédő elemzők alaposan nekifeküdtek az úzvölgyi megemlékezésen résztvevők megszámlálásának. Persze azért, hogy uszíthassanak egyet, ha már nem történt botrány.
2019. szeptember 11., 15:57
Azért a pucér tény, hogy Victor Ponta jó arcként jelenik meg a politikai összképben, elég ijesztő. Ioan Stanomir professzor lehangoló véleménye.
2019. szeptember 11., 09:16
A nagy baj az, hogy a rosszindulatú tahóság nem korlátozódik a stadionok lelátóira. Pontosabban: úgy tűnik, az egész mioritikus haza egyetlen gigantikus stadionná vált.

összesen: 2270 db | 12 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.