Ugron Zsolna
2017. május 16. 16:25
Tíz év alatt porladt szét 300 évnyi dicsőség úgy, hogy Európa legvéresebb legendái születtek belőle. Perverz gyilkosok és vérszívók népesítették be az erdélyi fejedelmi családot?
1
2015. augusztus 19. 20:12
Egy Szilvássy Carola könyvbemutatón jártunk. A receptekből keveset kaptunk. Rajongásból annál többet.
0
2014. augusztus 23. 12:04
A magyar napi irodalom sikere bizony a szerző arcától is függ. Ugron Zsolna írónő pedig jó és ismert arc.
1
2014. július 7. 17:30
Lehet, hogy önök ezt Erdélyben nem érzik, de nekem mindig az volt a benyomásom, hogy az erdélyi értelmiség rendkívüli módon szellős, nyitott, szabad és tág gondolkodású emberek társasága. Interjú.
0
2014. június 23. 11:22
Idén immár második ízben szervezik meg a nagyváradi magyar napokat, a szervezők még a tavalyinál is nagyobb pörgést ígérnek.
0
2014. június 20. 16:02
A 17. századi erdélyi nemesasszonyok sorsa körvonalazódik Ugron Zsolna Erdélyi menyegző című nagy sikerű történelmi regényéből. A téma iránt érdeklődő olvasókat június 28-án 17 órára várják a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermébe.
0
2014. március 2. 08:34
Szilvay Gergely, a Mandiner.hu újságírója Ugron Zsolnával járta be Erdélyt. Ha egy cikket olvas el ma, ez legyen az. Csupa arisztokrácia. És romantika.
2
2014. március 1. 14:23
A Mandiner erdélyi úrilányt kísért el transzilván körútján. Kalandos útinapló a szombat délutáni sziesztához.
0
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.