székely autonómia
2019. július 25. 12:14
A román nemzeti okosfiúk tovább tolják az alternatív történelmet. Mindenért a magyar nacionalisták a hibásak, naná! És persze, Erdély kell a magyaroknak.
23
2018. március 11. 13:24
Tőkés László és Izsák Balázs kihívja Klaus Iohannis államelnököt és a román parlament két házának elnökeit. Nem iszapbirkózásra, persze. Párbeszédre.
1
2018. január 16. 10:52
Dehogy kér. Inkább lemond. De nem a súlyos kijelentése miatt. És a cikk szerzője sem azért mossa a (most már) ex-miniszterelnök fejét, mert bunkó volt.
8
2016. szeptember 19. 12:40
Egyben reflexió arra is, milyen tökéletesen tiszteletben tartják a románok a magyar kisebbség jogait.
0
2016. április 1. 14:43
Snoop Dogg ismét bejelentkezett Erdélyből. Ezúttal viszont nem véletlenül. A hires rapsztár valóban Sepsiszentgyörgyön tartózkodik.
6
2016. február 15. 15:09
Ilyen hipotézisek is előkerülnek a politikai és stratégiai elemzők boszorkánykonyháiból.
0
2015. október 8. 20:44
A hírszerző szolgálat tavalyi évet értékelő 39 oldalas jelentésükből ez is kiderül. Az erdélyi magyar kisebbségi szervezetek Magyarországhoz fűződő viszonyát is boncolgatják.
2
2015. április 21. 13:18
A román sajtó jól látja az RMDSZ egzisztenciális válságát. Rossz következtetéseket von le.
0
2015. március 24. 08:30
Az ET illetékes szakbizottsága a székelyföldi önkormányzatok autonómiahatározatairól tárgyal.
0
2014. november 8. 10:51
A székelyek sajnos azt nem értik, hogy minden romániai választás egyben a székely autonómiáról szóló szavazás is,akkor is, ha a szavazólapokon nem szerepel sem az autonómia, sem a Székelyföld kifejezés.
1
2014. szeptember 22. 18:23
Na, ez új! A székelyeknek nem is a mioritikus szentföldre fáj a foguk. Hanem a földgázra, erdőkre, ásványvízre, gyógyfürdőkre. Bakker, nem semmi.
7
2014. augusztus 4. 11:51
Tudjuk, mit akarnak a székelyek. A Tamás-Antal-Tánczos triumvirátus megírta. De nézzük, hogy kommenteli mindezt a Magyarománia csapata.
1
2014. július 8. 15:39
Eddig járta szépen a táncot a Rózsa és a Tulipán. Na de most megjöttek a kis kertészlegények, és kezdődhet a kertrendezés.
0
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.