néplélek
2019. szeptember 11. 09:16
A nagy baj az, hogy a rosszindulatú tahóság nem korlátozódik a stadionok lelátóira. Pontosabban: úgy tűnik, az egész mioritikus haza egyetlen gigantikus stadionná vált.
0
2019. július 3. 17:23
Így jár az a nemzet, amely nem néz szembe saját történelmével.
0
2019. április 11. 14:30
A román nép közömbösen fogadta az egyéni jogok korlátozását, a cenzúrát, a demokrácia vagy a jogállam megsértését satöbbi. Erre pedig minden rendszer rájátszott.
1
2018. március 12. 12:42
A mioritikus hazában a „románizmus” lekörözi az „erdélyiséget”, a „munténiaiságot” és a „moldvaiságot”. Interjú Daniel David pszichológussal.
10
2015. október 6. 10:18
Hát, úgy tűnik, bipolárisok. A magyarokat nem kérdezték.
12
2015. július 27. 13:03
A verdiktumot Constantin Rădulescu-Motru pszichológus mondta ki, közel 80 évvel ezelőtt. És a helyzet ma is változatlan, legalábbis részben.
1
2015. július 10. 18:00
Erre bárki mondhatná, hogy na, ezt eddig is tudtuk. De most tudományosan is bebizonyították!
2
2015. június 9. 09:33
Liviu Mihaiu gyilkos iróniába áztatott írása a román néplélekről. Beteg, nagyon beteg. Csak felnőtt és erős idegzetű olvasóknak!
0
2015. január 7. 11:02
Ezt csinálták a népek tegnap. Vigyázat: HUMORVESZÉLY!
0
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.