belpolitika
2019. augusztus 14. 10:44
A koalíciós pártok vezetői egyre keményebb sértéseket vágnak egymás fejéhez.
0
2019. június 15. 12:27
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
2
2019. január 14. 00:06
Így lesz egy politikai pletykából mindent elsöprő politikai vízió.
8
2018. május 8. 08:47
A PSD elnöke nem maradt adós az után, hogy az államfő már megint a miniszterelnököt pocskondiázta, és a lemondását követelte.
0
2017. május 17. 08:57
Szépen, fokozatosan tenné béna kacsává az elnököt a kormányoldal.
0
2017. február 7. 13:21
Így kiszúrni a PSD-vel, ez már igen.
0
2016. október 3. 09:15
De talán van remény arra, hogy megállítsák őket.
0
2016. október 2. 10:14
Cserében viszont a társelnöki tisztségről lemondó volt semokrata-liberálisok állítólag a miniszterelnöki tisztséget kérik a választások után.
0
2016. május 10. 13:56
Szakértői kormány? Hol?
0
2016. február 9. 09:09
Mivel a parlament dolga az egy-vagy kétfordulós önkormányzati választásról való döntés.
0
2015. szeptember 28. 08:50
Az ország vezetésére alkalmatlan kormánnyal szemben egy úgyszintén felkészületlen, gyenge ellenzék az alternatíva.
0
2015. július 14. 08:07
Románia valószínűleg egy olyan boom előtt áll, amely csakugyan a keleti régió vezető országává teheti. Hogy mindezt egy olyan kormánnyal érte el, amely az orkánerejű ellenszélben és úgyszólván hetente változó összetételben is három röpke év alatt a legeredményesebbé vált Románia történetében – szinte csoda.
0
2015. július 13. 07:45
Minden jel arra utal tehát, hogy Pontát már semmi más nem érdekli, mint saját imázsa fényezése, a látszatkeltés, hogy ő a jó zsaru, hogy ha szakad a kormánykoalíció, és ellenzékbe kényszerülve már nem tudnak a jövő évi választások előtt annyi alamizsnát osztani, mint kormányról, még egy mandátumot bebiztosítson a maga számára a parlamentben.
0
2015. június 26. 08:46
Az kétségtelen ténynek tekinthető, hogy Ponta nem véletlenül a mostani időpontot választotta a térdműtétre, és az sem véletlen, hogy külföldre ment. A bűnvádi eljárás nyilvánosságra kerülése után ez egyfajta menekülés, amelynek célja vagy az, hogy megpróbáljon egy kicsit az események fő sodrából kikerülve erőt gyűjteni, abban bízva, hogy a polgárok elfelejtik az ellene zajló nyomozást, vagy az, hogy ez a néhány hét átmeneti időszakként szolgáljon a hatalom átadására.
0
2015. február 27. 07:54
Az igazság az – bármi mást is mondhat az alkotmány –, hogy az elnök után Románia legnagyobb politikai potentátja, legbefolyásosabb embere a hírszerző szolgálat vezetője, aki sorsokat, esetleg politikai mozgásokat is a kezében tarthat, lévén ő a minden titkok fő-fő ismerője, s ilyen minőségben az elnök legfőbb tanácsadója.
0
2015. február 20. 07:45
A Ponta-dinasztia nyaka körül szorulni látszik a hurok, s csak most látszik, hogy milyen kiterjedt és jól szervezett família ez, mely a miniszterelnökké fölkent Victoraș vállain nyugszik és óvó karjai alatt tevékenykedik.
0
2015. február 4. 07:57
Nézzünk csak végig a letartóztatottak, de főleg még letartóztathatóak listáján! Megborzongunk, hiszen ezek az emberek vezették hosszú éveken ezt az országot. Csak úgy röpködnek az államtól jogtalanul eltulajdonított eurómilliók, -milliárdok, szinte beleszédül az ember. És éppen akkor lopták el ezeket, amikor a köznép amúgy is alacsony béreit megnyirbálták, a nyugdíjakra pedig adót raktak.
0
2015. február 4. 07:53
Nem az a kérdés, hogy a szolgálatnak van-e befolyása a politikára, inkább az, hogy mekkora ez a befolyás a különböző döntések meghozatalánál.
0
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.