Zsinórban három korrupciós ügyben mentették fel idén Marosvásárhely volt polgármesterét

A DNA három különböző ügyben emelt vádat Dorin Florea ellen, mindhiába.

Hirdetés

Biztosan emlékszünk még Dorin Floreára, aki húsz, botrányokkal tarkított évig volt Marosvásárhely polgármestere, és aki ez idő alatt nemcsak magyar- és romaellenes kijelentéseiért kapott pénzbüntetéseit halmozta, de a korrupciós dossziéit is. Az elöljáró ellen 2015-ben egy, 2016-ban két ügyben is eljárást indított az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), azonban mindhárom esetben felmentő ítélet született.

A marosvásárhelyi fellebbviteli bíróság hétfőn felmentette az utolsó ellene zajló ügyben is, melyben azzal vádolták, hogy 2008-ban törvénytelenül adott át ingyenes használatra egy 20 400 négyzetméteres telket egy sportegyesületnek. A kedvezményezett egyesület ezt követően bérbe adta a telket, több mint 2,5 millió lejes haszont zsebelve be, csakhogy semmilyen járulékot nem fizetett a művelet után. Marosvásárhely költségvetését ezáltal 1,18 millió lejes kár érte. Szintén felmentető ítéltet született Maria Cioban volt városházi jegyző ügyében is, akit hivatali visszaélésben való bűnrészeséggel vádoltak.

Idén júliusban az ASA futballklub finanszírozása, szeptemberben az egyik marosvásárhelyi városnegyed gázvezeték-fektetési munkálatai ügyében indított eljárásban is felmentették, mivel „a bűntett nem tartozik a büntetőjog hatálya alá”.

Hirdetés