Virálisabb a koronavírusnál az a videó, amelyik a magyar rendőrség és a román sofőr párbeszédét örökíti meg (VIDEÓ)

Mit kell mondani, ha megállít a magyar rendőrség? Például azt, hogy a koronavírus sújtotta Milánóból jössz, és akkor garantáltan elengednek – vonja le a tanulságot a videó készítője.

Hirdetés

Egy nap alatt több mint egymillióan látták azt az internetre több formában is feltöltött videót, amit egy román sofőr fedélzeti kamerája rögzített, pedig bizony isten semmi látványos vagy eget rengető nincs benne. Mindössze annyi történik, hogy egy román kamionsofőrt megállított a magyar rendőrség (vagy inkább vámügyi ellenőr), és meglehetősen rövidre zárják a sofőr papírjainak ellenőrzését, amikor kiderül, hogy az illető Milánóból tart haza. Mert hát Milánót éppen a hétvégén helyezték karantén alá Észak-Olaszország 16 millió lakosával együtt.

Bár a fedélzeti kamera nem volt rendesen beállíva, így 2017-es dátummal került ki a videó, egyértelmű, hogy a napokban, a koronavírus-járvány kitörése után készült, már csak az nem mindegy, hogy Milánó karantén alá helyezése előtt, vagy után.

A videó készítőjét több kritika is érte, mert azt sugallja, hogy meg lehet úszni a rendőrségi ellenőrzést, ha vesztegzár alatti terület a kiindulási pont (vagy ezt hazudja a sofőr a rendőrnek), de azért is, mert viccet csinál egy halál komoly helyzetből. Pedig tudjuk jól, a biztonsági öv használatának elmulasztása vagy a vezetés közbeni telefonozás is képes ölni, nem csak a koronavírus…

Hirdetés