Vigyázat: ha csak úgy felelőtlenül kidobálja a régi vécécsészéjét, az sokkal drágább lesz, mint az új

Egy temesvári férfi megtette, és akkora bírságot kapott, hogy a gyereke még jövő karácsonyra sem fog kapni semmit.

Hirdetés

Kidobta a régi budiját egy temesvári férfi, erre kapott egy 3000 lejes büntetést, a biztonsági kamerák felvételei alapján ugyanis a rendőrök azonosítani tudták.

A használt vécécsészéket tudniillik nem lehet csak úgy felelőtlenül szétdobálni, mint kezdő rúdtáncos a textilt, hanem le kell adni a megfelelő gyűjtőpontokon, amelyekről általában a városháza honlapján talál tájékoztatást a polgár.

Esetleg meg lehet kérdezni Misu bácsiékat a harmadik szomszédból, mert ők tavalyelőtt cseréltek otthon budit, és nekik mondta is a Kisferi unokabátyja, hogy nehogy az istenárt csak úgy kidobálják a régit, mert nagy baj lesz.

Egy használt vécécsésze ugyanis a fertőzések melegágya – és ezzel a mondattal igazoltam is, hogy minden hasonlat sántít, hiszen a vécé nem ágy.

Hirdetés

A temesvári szervek az eset kapcsán emlékeztették a polgárokat: az ilyen jellegű bűncselekményekért 3 és 6 ezer lej közötti bírságot hoz az angyal, plusz még ráadásul be kell gyűjtenie a kidobott kakitégelyt, és leadni oda, ahova kell – ahogy a temesvári férfinak is.

Az ilyen hatósági szigor miatt van aztán az, hogy a jég hátán is megélő kelet-európai polgár fogja a régi budit, meg az összes építkezési törmeléket és éjszaka beszórja az egészet a Tordai-hasadékba.

Hirdetés