Vezető beosztásba „buktatták” a két ember halálát okozó túsztragédia miatt leváltott Bákó megyei főrendőröket

Mert a törvény az törvény: nem kaphatnak alacsonyabb tisztséget.

Hirdetés

Úgy megbüntették azokat a Bákó megyei rendőri vezetőket, akiket a rendőrség által alaposan elbaltázott, végül a két túsz halálával végződő múlt heti ónfalvi (Onești) túszdráma után, hogy attól koldulnak: szegényeknek muszáj továbbra is vezető beosztásban tengődniük.

A hatályos törvények értelmében ugyanis egy rendőri vezető csakis a rangjának megfelelő tisztségben szolgálhat.

Ezért aztán a Bákó megyei rendőr-főkapitányság volt vezetője kénytelen Bukarestben folytatni a pályafutását, ahol a stratégiai és információs támogatási osztály helyettes vezetőjeként tevékenykedik.

Igaz, ha már történt, ami történt, arra legalább odafigyeltek, hogy ne a polgárok biztonságát érintő beosztásba kerüljön, ennek nyomán a rendőrségi archívummal és a dokumentumok nyomon követésével foglalkozik majd.

A megyei helyettes rendőrfőkapitány is jókora büntetést kapott: visszatér a bákói városi rendőrkapitányság élére, mivel a törvény értelmében jogában áll a versenyvizsgán elért tisztség betöltése.

Az onești-i rendőrség két volt vezetője jelenleg betegszabadságon tartózkodik, de azért olyan nagyon nekik sem kell aggódniuk, hogy lesz-e mit a tejbe aprítaniuk, miután visszatértek.

A városi rendőrség eddigi vezetője a hatósági felügyelettel foglalkozó osztályra kerül, korábbi helyettese pedig az állatvédelmi osztályhoz.

Most jól megmutatták nekik.

Hirdetés