Valószínűtlen mértékű idiotizmussal sikerült magát lebuktatnia egy törvénytelen kerti partit szervező férfinek

A közösségi háló, csak az ne volna.

Hirdetés

Azért vannak pillanatok, amikor az ember arcát kezébe temetve elgondolkodik: egyeseknek mégis mi jár a fejében, amikor tökéletesen és megfellebbezhetetlenül önpusztító dolgokat művelnek, mindezt ráadásul a nagy nyilvánosság előtt?

Itt van például ez a Suceava megyei férfi, aki a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozások és társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírások ellenére kerti partit szervezett a Salcea nevű községben.

Megjegyzendő, hogy Suceava megye Románia legnagyobb koronavírus-gócpontja, a megyeszékhelyet, Suceavát és nyolc környező települést már az első körben karantén alá vontak.

Salcea természetesen egyike ezen településeknek.

Mármost ez nem akadályozta meg hősünket abban, hogy hétfőn, az ortodox húsvét tiszteletére nagyszabású grillpartit rendezzen, ahogy az a Balkánon szokás, flekkenezéssel, italozással, és a hangszórókból kitartóan nyenyerésző népzenével.

Persze ettől még nem bukott le.

Attól már viszont igen, hogy nem elégedett meg a szűk körű szabályszegéssel: úgy döntött, a mulatozást élőben közvetíti a Facebookon.

És közben úgy gondolta, nagyon vicces, ha ezt úgy adja elő, mintha „feljelentene” mindenkit.

Hirdetés

„Kedves zsernyákok, adok egy tippet” – mondta egy adott pillanatban, majd a kamerát körbeforgatva egyenként megmutatta a résztvevőket, mindegyik neve után megjegyezve: bírságot érdemelnek.

Meggyőződésünk, hogy a rendőrök is nagyot röhögtek a jól sikerült poénon.

Majd köszönték szépen a tippet, és a videó alapján ellátogattak a partiarchoz, hogy egyrészt a hogyléte felől érdeklődjenek, másrészt egy kis bírsággal is megkínálják őt és a résztvevőket.

A rendőrség közleménye szerint 11 résztvevőt sikerült azonosítani, rájuk összesen 135 000 lej értékű bírságot róttak ki.

Ha már ilyen készségesen önmagukat jelentették fel.

Hirdetés