Fotó forrása: Maros megyei tűzoltóság

Valakinek nagyon szúrta a szemét a református faharangláb Héderfáján, ezért felgyújtotta (VIDEÓval)

Kétszer már megpróbálták felgyújtani a református templomhoz tartozó 19. századi haranglábat, harmadjára sikerült.

Hirdetés

Felfoghatatlan, miért akar valaki felgyújtani egy 19. századi református faharanglábat, de a Maros megyei Héderfáján addig próbálkoztak, amíg össze nem jött. Szombat hajnalban teljesen leégett a műemléknek számító torony, a benne lévő két harang pedig elolvadt. A dicsőszentmártoni tűzoltókat hajnali három órakor riasztották a tűzesethez, sajnos csak a tűz tovább terjedését sikerült megakadályozniuk, a harangláb leégését nem.

A tűzoltóság és a Székelyhonnak nyilatkozó helyi református lelkész, Nagy Csaba szerint is gyújtogatás okozta a tüzet. Azért is feltételezik a szándékosságot, mert korábban ismeretlenek két alkalommal is próbálkoztak már a harangláb felgyújtásával. A lelkipásztor értetlenül áll a jelenség előtt, ugyanis a helyi közösség nyugodt életet él, nincsenek belső ellentétek a szinte színmagyar településen.

A közeli iskola biztonsági kamerái egyébként mozgást rögzítettek az éjszaka, de a felvételek alapján nem azonosíthatók a vélt tettesek.

Hirdetés

A Székelyhon helyszíni riportjából kiderül: ez már a hetedik gyújtogatós eset volt a faluban az utóbbi időszakban.

„Nagy a félelem, hogy ha ez egy piromániás ember, nehogy egy családi ház legyen a következő, amit megpróbál felgyújtani” – adott hangot aggodalmának a lelkész, aki a nyomozók munkájában bízik, hogy sikerül azonosítaniuk az elkövetőt és felelősségre vonni.

Hirdetés