Valaki(k)nek nagyon nem tetszett, hogy az egyetemisták ismét elfoglalják a parkolóhelyeket Kolozsváron

Egyetlen éjszaka alatt 36 autó kerekeit szúrták ki ismeretlenek egy egyetemi bentlakás közelében.

Hirdetés

Jelentős kárt okozott, és 36 sofőr napját szúrta el – szó szerint – az az ismeretlen elkövető (vagy elkövetők?), aki egyetlen éjszaka alatt 36 autó kerekeit szúrta ki egy kolozsvári bentlakás mellett található parkolóban. Az biztos, hogy valamiféle bosszú hajthatta, mert nem érte be egyetlen abroncs kiszúrásával, több autó mind a négy kerekében kárt tett, így a károsultak még csak ki sem cserélhették a pótkerékkel, hanem autóvontató vagy mobil gumiszervizes segítségét kellett kérjék.

Az autótulajdonosok többsége más megyéből érkezett egyetemista. Mivel a parkoló nem fizetős, a környéken élők nem nézik szívesen, hogy ezeket az egyetemisták kisajátítják, ezzel nehezítve a parkolóvadászatot a kolozsvári dzsungeltörvények közepette. Az egyetemisták azt állítják, többször megfenyegették már őket, így számukra nem kérdés, hogy valamelyik szomszéd volt az elkövető.

Bár feljelentést tettek a rendőrségen, nehéz lesz megtalálni az elkövetőt, mert a környéken nincs térfigyelő kamera.

Történetesen a gumiszaggatásra éppen aznap éjszaka került sor, amikor átadták a Pásztor utca 67-69 szám alatt levő Haşdeu parkolóházat, mely kifejezetten az egyetemistáknak biztosít 238 parkolóhelyet. Ezek kiosztásának procedúrája folyamatban van, 42 helyet a környékbeli lakók igényelhetik.

Hirdetés