Uraim, tudják mennyi pénzt verünk el nők napja környékén a bűntudat hamis virágaira?

Elképesztő, mennyit kaszálnak egyetlen tavaszi hét alatt a virágüzletek.

Hirdetés

Március 8-a a nemzetközi nőnap, amikor a nőkkel szembeni egész éves tiszteletlenségükből adódó bűntudat miatt a férfiak órákig állnak sorban munkából hazafelé a legközelebbi virágboltban, hátha fel tudnak még markolni pár kókadt tulipánt, szottyadt rózsát, kajla szegfűt, amit oda lehet dugni a család női tagjainak orra elé a legmandulább mosolyuk kíséretében.

A románoknál ráadásul nagy hagyománya van a március 1-ei márciuskázásnak is, amikor a tavasz és a nők köszöntésére férfiak milliói vesznek gyanúsan filléres alapanyagokból készült kitűzőket, valamint virágokat a hölgyeknek.

A két dátum közötti bő hét a hazai virágbiznisz nagy hajrája, és egyben a bevételek jó részének letéteményese is.

A Frames nevű üzleti tanácsadással foglalkozó cég az országos statisztikai hivatal (INS) adatai alapján arra jutott, hogy

ez alatt a 8 nap alatt 20 millió eurós forgalmat bonyolítanak le a virágboltok.

Ez azt jelenti, hogy ebben a rövid időszakban kábé 2.28 millió csokor kél el. Tekintve, hogy városi környezetben – ahol a virágbizniszek 90 százaléka működik – 4,56 millió 18 év feletti hölgy él, egy egyszerű fejszámolással kikalkulálhatjuk, hogy

a hölgyeknek még mindig csak a fele kap virágot,

szóval az amúgy is dinamikusan fejlődő biznisz még sokáig fejleszthető tovább dinamikusan.

Hirdetés

A fejlődés évről évre érzékelhető:

csak 2018-ban 170 millióval volt több a profit, mint az azt megelőző évben.

(Kolozsváron például 183 virágbolt van.)

Szóval uraim, készítsék a bukszájukat – bár nem tudom, miként lehet halott növények ajándékozásával bármiféle tiszteletet is kifejezni.

Hirdetés