Újabb zászlóbotrány: Romániában már a román zászlót sem lehet kitűzni! (VIDEÓval)

Ráadásul Bukarestben.

Hirdetés

Azt már megszokhattuk, hogy Romániában nem lehet csak úgy zászlókat kitűzni vagy lobogtatni. Megtapasztalhattuk, hogy a román hatóságok – valamint egyes „civil” hivatásos feljelentők – szemét nagyon csípik a magyar nemzeti jelképek, a magyar és a székely, illetve partiumi zászlók, ezért sok helyen bírósági úton távolíttatták el őket.

Olyasmit viszont még nem hallottunk, hogy a román állam egyenruhás képviselője a román zászlót szedesse le.

Eddig.

Ráadásul nem valami többségében magyarlakta helyen történt az eset, hanem Bukarestben.

Egy rendőr ugyanis megállított egy személyautót, amelyet egy nő vezetett, mivel az autóra egy kisebb román zászló volt kitűzve.

A rendőr közölte: a zászlót le kell szedni, mert az nem tartozik hozzá az autóhoz, és a hatályos jogszabályokat megszegve növeli annak méretét.

Amit erre kapott, azt valószínűleg nem teszi ki az ablakba.

Hirdetés

A nő ugyanis jellegzetes balkáni hévvel esett neki, emelt hangon vonva őt felelősségre, amiért le akarja szedetni Románia zászlaját. A láthatóan a szabályszegésért való felelősségre vonáshoz nem szokott nő egy adott pillanatban már úgy viselkedett, mintha ő képviselné a hatóságot, rákérdezett a rendőr nevére is, és megfenyegette, hogy tettének következményei lesznek. Sőt még fel is hívott valakit, hogy tájékoztassa az esetről – vélhetően egy „befolyásos” ismerősét.

A jelek szerint nagyon nem értette, hogy az, hogy valaki nagyon románnak érzi magát, és ezt minden áron ki is akarja mutatni, nem menti fel a szabálysértés következményei alól.

A csatát azonban végül a rendőr nyerte meg: a zászlót le kellett szedni.

Persze meggyőződésünk, hogy azóta legalább egy fél ország tartja őt nemzetárulónak.

Hirdetés