Újabb csavar a caracali rémtörténetben: tettestársa is volt Gheorghe Dincának

Borzasztó lassan halad a nyomozás, de az újabb fejlemény fényt deríthet a történtek egy részére.

Hirdetés

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) szerdán jelentette be, hogy őrizetbe vettek egy 46 éves caracali férfit, aki az ügyészek szerint megerőszakolta az áprilisban eltűnt Luiza Melencut.

Az eddigi vallomások alapján Gheorghe Dincă egyik alkoholista haverjáról van szó – a neve Ștefan Risipiceanu –, aki tudomást szerzett arról, hogy az autószerelő hazavitt egy fiatal lányt, és Dincă beleegyezésével ő is megerőszakolta a házban fogvatartott Luizát.

Az ügyészek úgy tudják, Risipiceanunak nincs köze a lány elrablásához. Az újabb vádlott – aki 12 év börtönt is kaphat a jelenlegi állás szerint – munkanélküli, egyedülálló, nincsenek gyerekei.

Mint megírtuk, Dincă korábban beismerte, hogy nyáron megerőszakolta, majd meggyilkolta a 15 éves Alexandra Măceșanut, majd a maradványait elégette. Hasonlóan jár el még áprilisban a 18 éves Luiza Melencu esetében is, az utóbbi ügyben azonban még rengeteg a kérdőjel. A szakértők szerint nem kizárt, hogy az újabb vádlott kézre kerítésével több mindenre fény derülhet az elkövetkező napokban.

Hirdetés